Foto: Publicitātes foto

Interneta žurnāls "Satori.lv" piedāvā jaunu literatūras, publicistikas un mākslas grāmatžurnālu "Satori", kura pirmā numura tēma ir – plūdi. Grāmatžurnāla atvēršanas pasākums notiks 30. novembrī plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā, kur vienlaikus tiks atklāta arī Latvijas Mākslas akadēmijas studentu izstāde "Satori. Ilustrēts".

"Satori.lv" ir interneta žurnāls, kas regulāri publicē daiļliteratūru, recenzijas un rakstus par kultūru. "Satori" grāmatžurnāls numurs ir jauns drukāts izdevums, kas apkopo jaunāko latviešu prozu, dzeju un dokumentālo prozu, iezīmējot jaunas autoru paaudzes veidošanos. Tajā piedalījušies Inga Žolude, Inese Zandere, Jānis Ķīnasts, Kārlis Vērpe, Pauls Bankovskis, Henriks Eliass Zēgners, Kārlis Vērdiņš, Inga Gaile, Anna Auziņa, E.F. Kuks, Pēteris Pūrītis, Ieva Melgalve, Aivars Madris un citi.

Izdevums satur vairākus literāros manifestus un esejas, kurās apspēlēta plūdu tēma kā universāla metafora mūsdienu cilvēka bailēm no nepārvarama dievišķa, kosmiska, sociāla vai garīga spēka. Sadarbībā ar Latvijas māksliniekiem un fotogrāfiem, izdevumu papildina mākslas darbi, kas tapuši kā ilustrācijas konkrētiem tekstiem vai patstāvīgi komentē plūdu tēmu. Grāmatžurnāla dizaineri ir Aleksejs Muraško (VCG) un Tomass Mrazauskas, savukārt vāka ilustrācijai izmantots Miķeļa Fišera kokgriezums. Satori grāmatžurnāls paredzēts kā ikgadējs izdevums.

Grāmatžurnāla atvēršanas svētki notiks trešdien, 30. novembrī, plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15. Vakara programmā paredzēti "Satori" grāmatžurnāla pirmā numura autoru lasījumi un dzejas performances, kā arī tiks atklāta unikāla izstāde "Satori. Ilustrēts". Kopš 2015. gada Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas apakšnozares ilustrācijas klases (pasniedzēja – Rūta Briede) studenti sadarbojas ar portālu "Satori.lv". Sadarbības laikā studenti ir izveidojuši ilustrācijas vairāk nekā desmit mūsdienu latviešu prozas un dzejas darbiem. Izstādē varēs aplūkot ilustrāciju oriģinālus, kas tapuši laika prizmā no 2015. līdz 2016. gadam.

Grāmatžurnālu "Satori" varēs iegādāties grāmatnīcās "Jānis Roze", "Valers un Rapa", "NicePlace Mansards", galerijā "Istaba", "Birojnīcā", veikalā "M50" un "RIIJA", kā arī "Satori" redakcijā, iepriekš elektroniski sazinoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!