"Mans Namejs nebūs tipiskais neuzvaramais varonis, kurš ir nereālistisks, nejūt sāpes, utt," tā savu tēlu – zemgaļu ķēniņu Nameju, filmas "Nameja gredzens" galveno varoni raksturo zviedru aktieris Edvīns Endre.

Šis ir nākamais stāsts, ko "Delfi" piedāvā sadarbībā mobilo televīziju "LMT Straume" par topošo Aigara Graubas filmu "Nameja gredzens". Edvīns Endre plašāk pazīstams kā Erlendurs no TV seriālā "Vikingi". Endre jaunajā latviešu leģendu filmā "Nameja gredzens" atveido galveno lomu.

"Es Londonā satiku šīs filmas aktieru atlases vadītāju – Džeremiju Cimmermanu. Toreiz tikāmies, lai pārrunātu citus jautājumus, un tad viņš man pastāstīja par šo projektu. Es biju patīkami pārsteigts, kad izlasīju scenāriju," par pirmsākumu darbam latviešu filmā stāsta zviedru aktieris.

"Man patīk ainas, kurās mums ir jādara jautras lietas – triki," stāsta Endre. Aktieris min ainu laivā, kad viņš viens pats nogalina ap 700 krustnešu. Viņš uzsver, ka paticis tāpēc, jo bijis jautri lēkt, šūpoties un taisīt citus trikus.

Iepriekš aktieris filmējies populārajā seriālā "Vikingi", tāpēc loģisks jautājums – vai viņam ir bijis vēl jātrenējas cīņu ainām, vai pieticis jau ar vikingu pieredzi. Edvīns Endre saka, ka seriālā viņam nav bijis nemaz tik daudz cīņu ainu. Latvijā nedēļu pirms filmēšanas sākuma mums bija treniņi, kuros izmēģināti kaskadieru triki.

"Es ceru, ka šī būs laba filma. Vispār es domāju, ka cilvēki būs diezgan pārsteigti, jo, kad kopā ar Aigaru Graubu apspriedām filmu un Nameju – manu varoni – vienojāmies, ka Namejs nebūs tipiskais nesakaujamais, neuzvaramais, absolūti nereālistiskais varonis."

"Latvieši ir ļoti draudzīgi, jautri. Esot šeit, esmu ļoti daudz smējies kopā ar latviešiem," savus kolēģus filmēšanas laukumā raksturo Endre, sakot, labprāt Latvijā atgrieztos arī pēc filmēšanas beigām.

Raidījumu sērijā "Filmas "Nameja gredzens" aizkadrā" pieejami 12 stāsti, kas šoruden uzņemti "Nameja gredzens" filmēšanas laukumā. Skatītājiem ir iespēja savām acīm redzēt, kā notiek filmas uzņemšana, un skatīt iepriekš neredzētus kadrus. Tajos var uzzināt par filmas tapšanu, filmas varoņiem un aktieriem, kuru vidū ir arī starptautiskas zvaigznes - lietuviešu teātra un kino aktrise Aiste Dirziute un britu uzlecošā zvaigzne Džeimss Blūrs.

Leģendu sērija skatāma mobilajā televīzijā "LMT Straume" – lietotnē un internetā. Skatītāji aicināti piedalīties "Twitter" diskusijā, lietojot tēmturi #NamejaGredzens

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!