Foto: Jānis Deinats

Šodien, 4. novembrī, Jaunā Rīgas teātra (JRT) Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvo izrāde "Lakstīgalu māja" Kristīnes Krūzes režijā, kas iestudēta pēc angļu kriminālromānu, stāstu un lugu rakstnieces Agatas Kristi īsā stāsta ar šādu pašu nosaukumu. "Lakstīgalu māja" ir pirmais Kristīnes Krūzes režijas darbs teātrī.

Agatas Kristi stāsta galvenā varone ir Aleksa, kura ir tikko apprecējusies. Jaunlaulātie ir ievākušies pasakainā mājā. Un sievietes dzīve šķiet beidzot nokārtojusies un pilnīgi laimīga. Viņas vīrs ir īsts sapņu vīrietis – izskatīgs, bagāts, rūpīgs, uzmanīgs. Jebkura sieviete gribētu būt Aleksas vietā. Taču daži negaidīti notikumi sašūpo sievietes idillisko dzīvi un viņa pēkšņi vīru ierauga pilnīgi citā gaismā. Stāstu izspēlē aktrise Sandra Kļaviņa.

"Agata Kristi mani noķēra savās lamatās pavisam negaidīti. Lasīju viņas stāstu ar domu – būs interesants un izklaidējošs gabals. Nekādas lielas cerības neloloju. Un pavisam nemanāmi šī viltīgā tamborētāja ievilka mani savos tīklos tik pamatīgi, ka nekas cits neatlika – bija jātaisa izrāde," atklāj iestudējuma režisore Kristīne Krūze. "Laikam visfascinējošākais šajā stāstā ir tas, ka kūlenis, kādu tas pašās beigās apmet, atļauj katram pašam izdomāt un pieņemt sev vēlamo. Nekas nav akmenī iecirsts – brīva vieta interpretācijai un fantāzijai."

Agatas Kristi stāsta tulkojuma autore ir Kristīne Krūze. Izrādes scenogrāfiju veidojušas Austra Hauks un Kristīne Krūze, kostīmu māksliniece – Jana Čivžele, gaismu mākslinieks – Jānis Sniķers.

Biļetes JRT kasē Lāčplēša ielā 25, Rīgā, un internetā ir nopērkamas uz šo iestudējumu 13. un 22. decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!