Foto: Uģis Bērziņš

"Dirty Deal Teatro" 1. novembrī plkst. 19.00 pirmizrādi piedzīvos režisora Dāvja Auškāpa un dramaturģes Ingas Gailes darbs "Tēvs varonis '69". Izrāde ir iekļauta Latvijas valsts simtgades svinību programmā, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Izrāde "Tēvs varonis '69" būs stāsts par vīrieti un sievieti, kuri satiekas 1969. gadā Rīgā. Viņi ir jauni, viņi viens otram patīk, ir maijs, un viņiem priekšā ir... visa dzīve! Tomēr jaunajam vīrietim tūlīt ir jādodas dienēt armijā, un viņu var aizsūtīt uz jebkuru no pārmēru plašās Padomju Savienības vietām. Ja vien viņa tēvs, kurš strādā kādā īpašā vietā, viņam nepalīdzēs.

Cik brīvi varēja būt cilvēki Padomju Latvijā, un kas bija tās nodevas, kuras viņi maksāja par drošību un komfortu? Cik brīvi var būt divi cilvēki personīgajās attiecībās? Un kas ir tās nodevas, ko viņi un mēs maksājam par drošību un atbalstu? Un vai laikā, kas mūs šķir no mūsu vecāku un vecvecāku jaunības, kaut kas ir mainījies? – šādus jautājumus uzdod izrādes veidotāji.

Viena lugas varoņa prototips ir lugas autores Ingas Gailes vectēvs. Arī pārējo varoņu izdarībām impulsi ir smelti reālajā dzīvē. Dramaturģe saka: "Visvairāk luga ir par mani pašu, par manu vēlmi mēģināt izprast vecākus un padomāt par tām izvēlēm, kas viņiem bija jāizdara. Kas attiecas uz faktiem – mans vectēvs strādāja Valsts drošības komitejā. Mans tēvs, savukārt, tur nestrādāja. Visi lugas varoņi ir izdomāti."

Dramaturģei Ingai Gailei un režisoram Dāvim Auškāpam šī ir pirmā sadarbība. Izrādes scenogrāfs ir Uģis Bērziņš, gaismu mākslinieks – Lauris Johansons. Izrādē būs dzirdamas Alekša Luriņa komponētas dziesmas, savukārt lomās iejutīsies Kaspars Zāle, Ruta Vītiņa, Reinis Boters un Anete Saulīte.

Biļetes var iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā. Nākamās izrādes – 5., 14. un 15. novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!