Foto: Publicitātes foto. Oriole
Jaunās mūzikas festivāla "Arēna" noslēgumā šogad notiks neparasts pasākums – "Klubu nakts", kurā akadēmiskie skaņraži satiksies ar elektronisko mūziku un klubu kultūru, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

"Klubu" nakts notiks 12. novembrī plkst. 19.00 klubā "Nemiers" (Aristida Briāna iela 9-2). Kā sola rīkotāji, pasākums būs muzikāls kokteilis, kurā akadēmiskās mūzikas īskoncerti dzīvā izpildījumā mīsies ar dīdžeju veidotu deju mūziku uz akadēmiskās mūzikas materiālu pamata.

Pasaulē līdzīgi projekti notiek regulāri, piemēram, šāda veida koncertu organizēšanā īpaši specializējušies "Ynight" Cīrihē un "Nonclassical" Londonā. Festivāls "Arēna" savā 15. jubilejā vēlas iepazīstināt Latvijas publiku ar šo formātu, popularizējot mūsdienu mūziku arī ārpus koncertzālēm.

"Klubu naktī" piedalīsies dīdžeji – Toms Auniņš, Oriole un Platons Buravickis, kā arī klavieru kvarteta "Quadra" stīgu trio.

Komponists, mūziķis, aktieris un DJ Toms Auniņš "Klubu naktī" sniegs muzikālus paraugdemonstrējumus par tēmu "Jautrais eksistenciālisms jeb patība globalizācijas laikmetā". "Programma sevī ietvers dažus no dziļākajiem un vienlaikus jautrākajiem mūsdienu elektroniskās mūzikas paraugiem vienā miksā, kā arī iespaidīgu un dzīvi apliecinošu eklektiku", uzsver dīdžejs.

DJ Oriole ir viens no pazīstamākajiem Latvijas bītmeikeriem, viens no "Dirty Deal Audio" kolektīva un elektroniskās mūzikas izdevniecības dibinātājiem. Trīs gadus pēc kārtas (2012-2014) ticis nominēts Mūzikas ierakstu gada balvai "Zelts Mikrofons" kā labākā elektroniskās mūzikas albuma autors un pārstāvējis Latviju dažādos starptautisko dīdžeju festivālos.

Runājot par gaidāmo priekšnesumu "Klubu naktī" viņš uzsver: "Domāju, ka būs kaut kas jaudīgs un ātrs, dusmīgs un spēcīgs, kosmisks un sapņains. Eksperimentēšu noteikti uz vietas, izmantošu arī analogos aparātus un efektorus."

Platons Buravickis ir akadēmiskas mūzikas komponists, pianists un improvizators. Ieguvis maģistra grādu kompozīcijā Jāzepa Vītola mūzikas akadēmijā pie profesores Selgas Mences, viņš savu radošo procesu viņš ir veltījis gan simfoniskās mūzikas radīšanai, gan kamermūzikai. Īpašu vietu viņa daiļradē ieņem elektroakustiskā mūzika - radot gan konkrēto mūziku, gan tādu, kas balstīta uz skaņas sintēzi, veidojot virtuālus instrumentus/moduļu algoritmus, uz kuriem arī spēlē. Pēdējā laikā Platons Buravickis ir aizrāvies ar ritmisko mūziku un analogajiem sintezatoriem, tāpēc "Klubu naktī" piedāvās TechnoTrance mūziku, kuru spēlēs dzīvajā izpildījumā.

Klavieru kvartets "Quadra" – Arvīds Zvagulis (vijole), Pēteris Trasuns (alts), Kārlis Klotiņš (čells), Rihards Plešanovs (klavieres) dibināts 2011. gada rudenī. Ansambļa repertuārs lielākoties sastāv no visu laikmetu latviešu mūzikas un īpaši tam rakstītiem jaundarbiem. Kvartets ar lieliem panākumiem koncertējis Latvijas pilsētās, ik gadu ir īpaši gaidīts un iemīļots viesis Latviešu mūzikas svētkos Madonā. Kvarteta stīdzinieki labprāt uzstājas arī kā stīgu trio un tieši tādā sastāvā viņi piedalīsies "Klubu naktī".

Jaunās mūzikas festivāls "Arēna" kopš 2002. gada ik rudeni Latvijas koncertzālēs pulcē jaunās mūzikas komponistus, atskaņotājmāksliniekus un klausītājus no daudzām pasaules valstīm. Festivāla moto "Saklausi nākotni!" ietver sevī galveno festivāla ideju un mērķi – rādīt mūsdienu mūzikas dažādību visā tās krāšņumā, veicinot jaunas mūzikas tapšanu, atskaņošanu un dokumentēšanu.

Koncerta biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!