Foto: Publicitātes foto

Pilsētvides mākslas objektu maketu konkursā, ko rīko Borisa un Ināras Teterevu fonds uzvarējuši Kates Krolles, Reiņa un Kristas Dzudzillo, kā arī Ernesta Kļaviņa darbi, portālu "Delfi" informē fonda pārstāve Inga Vasiļjeva.

Jau ziņots, ka no 8. līdz 23. oktobrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas 4. stāva mazajās zālēs Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "Tete-a-Tete 2016" ietvaros norit projektu (maketu) konkursa izstāde "Piezīmes par pašsaprotamām lietām".

Latvijas mākslinieku darbus vērtēja žūrija, kuras sastāvā darbojās Juris Dambis, Gvido Princis, Agrita Maderniece, Māra Lāce, Aleksejs Naumovs, Helēna Demakova un mecenāti Boriss un Ināra Teterevi.

Par labākajiem tika atzīti trīs pieteikumi – Ernesta Kļaviņa darbs "Platons un Dēmokrits", Kates Krolles "Aiz trejdeviņām jūrām, aiz trejdeviņiem kalniem zem zemes gaisma plūst" un Kristas un Reiņa Dzudzillo darbs "MMXVIII". Katrs uzvarētājs saņems naudas prēmiju 1000 eiro. Mākslinieki varēja darboties brīvi, nedomājot par konkrētu vietu pilsētvidē, bet savā maketā atspoguļot ideju, kuru vēlāk iespējams adaptēt pilsētvides apstākļos.

Konkursa maketus, kas šobrīd aplūkojami izstādē, veidoja arī Vents Āboltiņš un Anete Dambrova, Kristaps Epners, Atis Jākobsons, Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns, Laura Prikule, Līga Spunde, Reinis Suhanovs, Evita Vasiļjeva un 3/8 (Kristiana Marija Sproģe, Jānis Dzirnieks, Jānis Krauklis, Rihards Rusmanis).

Mākslas programma "Tete-a-Tete 2016"ir viens no veidiem, kā Borisa un Ināras Teterevu fonds veicina kultūras un mākslas attīstību un pieejamību Latvijā. Vairāk par programmu: www.TaT.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!