Foto: F64
Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā 26. septembra pēcpusdienā medijiem un mākslas profesionāļiem tika atklāta jauna izstāde – "Gaisma kabeļa galā. Latvijas māksla digitālajā laikmetā", kas veidota no topošā Latvijas laikmetīgās mākslas muzeja valsts kolekcijas. Plašākai publikai izstāde būs pieejama no 27. septembra līdz 18. oktobrim.

Izstādē ir pārstāvēti 25 mākslinieku ikoniski darbi, kas publiskai apskatei nav bijuši pieejami jau gadiem, pat gadu desmitiem. "Gaisma kabeļa galā" ir daļa no mecenātu Borisa un Ināras Teterevu mākslas programmas "Tête-à-Tête". Izstādes kuratore ir mākslas zinātniece Helēna Demakova.

Katru izstādes dienu darbosies gids – kurators, kas palīdzēs jauno skatītāju grupām iepazīt izstādi. Papildu tam izstrādāts izglītojošs ceļvedis ar uzdevumiem, ar kuru palīdzību ikviens skolēns skolotāju vai vecāku pavadībā ir aicināts atklāt laikmetīgās mākslas un digitālā laikmeta sasauci.

Izstādē piedalās Ēriks Božis, Jay Chow, Evelīna Deičmane, Dace Džeriņa, Kristaps Epners, F5 (Līga Marcinkeviča, Ieva Rubeze, Mārtiņš Ratniks), Jānis Garančs, Kristaps Ģelzis, Ģirts Korps, Kristīne Kursiša, Maija Kurševa, Lev Manovich, Miks Mitrēvics, Anta Pence, Dita Pence, Monika Pormale, Krišs Salmanis, Rasa Šmite, Raitis Šmits, Alise Tīfentāle, Vilnis Vītoliņš, Mehrdad Yazdani un Armands Zelčs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!