Šā gada 13. septembrī pulksten 15.00 Aizsardzības ministrijā tika prezentēts jaunās latviešu leģendu filmas "Nameja gredzens" unikālais zobens. Kopā ar filmas producentu Andreju Ēķi, aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un zobena kalēju Jāni Nīmani, zobens tika pasniegts filmas galvenās lomas – Nameja – atveidotājam Edvīnam Endrē.

Par godu filmai "Nameja gredzens" Jānis Nīmanis ir radījis zobenu, kādam Eiropā līdzīga nav. Tas ir veidots no Damaskas tērauda, kam ir mūža garantija, un tas ir klasificējams kā ierocis. Lai arī zobens tiks izmantots filmēšanas procesā, drošības apsvērumu dēļ cīņu ainās tas netiks pielietots.

"Kalt zobenu nav ikdienišķa lieta. To darinot ir sajūta, ka tam ir personība, tas ir "viņš". Savukārt zobenu paņemot rokās, rodas maģiska sajūta. Šķiet, ka izveidojas kontakts ar pagātni, " atklāj Jānis Nīmanis, kurš zobena pasniegšanas ceremonijā demonstrēja zobena spējas, ar to pāršķeļot ūdens pudeli.

Filma "Nameja gredzens" stāsta par 13. gadsimta notikumiem Zemgalē, kur pēc valdnieka Viestura nāves par karali kļūst jaunais Namejs. Viņa uzdevums – nosargāt savu zemi un tautu pret krustnešu tīkojumiem. Šī būs vēsturiska spraiga sižeta filma "vikingu stilā", ar efektīgām kauju ainām, spilgtiem varoņiem, dinamisku darbību, senām parašām un mazliet mistikas. Filmas "Nameja gredzens" režisors ir Aigars Grauba, producents – Andrejs Ēķis, scenārija autori – Aigars Grauba un Makss Kinnings no Lielbritānijas.

Galveno lomu – Nameju – atveido zviedru izcelsmes aktieris Edvīns Endre (Edvin Endre), kurš plašāk pazīstams kā Erlendurs no seriāla "Vikingi" ("Vikings", Kanāda, Īrija, kopš 2013). Lomas atveidos aktieri no dažādām valstīm – lietuviešu jaunā uzlecošā zvaigzne Aiste Dirziute, Džeimss Blūrs (James Bloor) no Lielbritānijas, pieredzējušie latviešu aktieri Andris Keišs, Artūrs Skrastiņš, Dainis Grūbe, Lauris Dzelzītis, Gints Andžāns, Ivo Martinsons, Elīna Vāne un citi. Filmēšanas procesā piedalīsies arī profesionālu kaskadieru komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!