Foto: Jānis Deinats
Jaunā Rīgas teātra Lielajā zālē 9. septembrī pirmizrādi piedzīvojis režisora Alvja Hermaņa iestudējums "Pakļaušanās", kas veidots pēc franču rakstnieka Mišela Velbeka romāna ar tādu pašu nosaukumu.

Alvis Hermanis šo Velbeka darbu ir nosaucis par nesaudzīgu un asprātīga rietumu sabiedrības diagnozi. "Tas ir utopiskais stāsts par 2022. gada Franciju, kur politisko varu pārņēmuši musulmaņi, kopš romāna iznākšanas laika – 2015. gada janvārī – tas kļuvis arvien aktuālāks un to lasīt vairs nav tik jautri kā pirms pusotra gada. Velbeks ir viens no retajiem mūsdienu intelektuāļiem, kuram vispār ir jebkāds viedoklis par virzienu, kurā attīstās mūsu sabiedrība. Autors uzskata, ka Eiropas civilizāciju apdraud nevis musulmaņi, bet eiropieši paši. Rietumu sabiedrība atrodas bedrē un turpina čakli rakt. Mūsu izrāde ir veltījums visiem racējiem," saka režisors.

Iestudējumā piedalās aktieri: Vilis Daudziņš, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Ģirts Krūmiņš, Regīna Razuma, Jana Čivžele un Edgars Samītis, deju priekšnesumus nodrošina Austrumu deju studija "Elmira", vadītāja Jeļena Šilenkova.

Tulkojuma, dramatizējuma autors un scenogrāfs ir Alvis Hermanis, kostīmu māksliniece – Jana Čivžele, gaismu mākslinieks – Lauris Johansons, video projekcijas veidojusi Ineta Sipunova, grima māksliniece – Sarmīte Balode.

Līdz 16 gadu vecumam skatīties nav ieteicams.

Tuvākās izrādes 11.; 13. un 14. septembrī ir pilnībā izpārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!