Foto: Jānis Deinats. Skats no izrades "Prezentācija"

Sezonas sākumā Dailes teātris viesosies Rojā un Ventspilī, 10. septembrī Rojas kultūras namā piedāvājot izrādi "Prezentācija", bet 13. septembrī uz Ventspils teātra nama "Jūras vārti" skatuves spēlējot melodrāmu "Granātu krāsas aproce", portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

10. septembrī plkst. 19.00 režisora Paula Timrota iestudēto izrādi "Prezentācija" varēs noskatīties Rojas kultūras centrā.

Mēs visi esam spiesti pirkt un pārdot. Reizēm mums par to ir kauns – gan par to, ka pārdodam, gan par to, ka pērkam. Mēs esam iesaistīti šādās pirkšanas un pārdošanas situācijās. Vai esat kādreiz nonākuši pasākumā, kur sākumā parunājas, pēc tam dod ēst un tad mēģina jums kaut ko pārdot? Tā ir ļoti neērta situācija, jo abas puses zina, ka blefo. Katrs par to ir dzirdējis vai kaut reizi piedalījies. Šķiet, to sauc par tiešo tirdzniecību. Starp pārdevēju un pircēju pastāv savdabīgs naids. Viens otru necieš, bet abi piedalās darījumā. Kā lai mēs pārdzīvojam šīs neglītās situācijas, kurās dzīve mūs piespiež nonākt? Mēs visi esam atkarīgi no tiem, kam sniedzam pakalpojumu vai pārdodam preci. Teātris nav izņēmums! Arī te visu laiku notiek strīds starp mākslu un izklaidi. Teātris grib ēst, bet nauda pieder skatītājam! Ko darīt?! Lūk, par to arī ir šī izrāde ar visgodīgāko nosaukumu – prezentācija!

Izrādē spēlē aktieri Ērika Eglija, Intars Rešetins, Aldis Siliņš, Gints Grāvelis, Dārta Daneviča un Gints Andžāns, kurš par Laimja lomu šajā izrādē saņēmis "Spēlmaņu nakts" 2013/2014 balvu kā Gada aktieris otrā plāna lomā.

19. septembrī plkst. 19.00 Dailes teātris viesosies Ventspils teātra namā "Jūras vārti", kur tiks rādīta režisora Mihaila Gruzdova iestudētā Aleksandra Kuprina melodrāma "Granātu krāsas aproce".

Foto: Jānis Deinats. Skats no izrādes "Granātu krāsas aproce"

Kņazienei Verai Nikolajevnai uzdāvinātās aproces granātos dreb asinssārtas uguntiņas. Vai pasaulē ir sastopama īsta mīla? Nesavtīga, pašaizliedzīga mīla, kas nealkst atalgojuma, kas stiprāka par nāvi? Tāda mīla, kuras dēļ var paveikt jebkuru varoņdarbu, ziedot dzīvību, uzņemties ciešanas – mīla, kas nav slogs, bet viens vienīgs prieks... Tāda mīla, par kādu sapņo sievietes un kādu var piedzīvot varbūt tikai reizi 1000 gados. Stāsta, ka agrāk tā esot bijis. Bet, ja arī nav bijis, vai tad tomēr cilvēces labākie gari un prāti nesapņo un neskumst par to? Tas ir vislielākais noslēpums pasaulē!

Ventspilī viesosies Artūrs Skrastiņš, Vita Vārpiņa, Aldis Siliņš, Aija Dzērve, Gints Andžāns, Juris Bartkevičs un Ilze Dzenīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!