Foto: Publicitātes foto

No 17. septembra kanālā "RīgaTV 24" varēs skatīties jaunu, šovasar radītu realitātes šovu par laikmetīgo mākslu – "Uzlecošā zvaigzne mākslā", portālu "Delfi" informē "Rīga TV24" pārstāvji.

Projekta laikā deviņi Latvijas Mākslas akadēmijas studenti sacentās par iespēju parādīt savu potenciālu un iemaņas, katru dienu izstrādājot vienu mākslas darbu. Spriedze un bargā žūrija darīja savu – tika piedzīvotas gan veiksmes, gan neveiksmes, gan prieki, gan asaras, stāsta šova veidotāji. Pirmā šova sērija būs skatāma 17. septembrī plkst. 21.00, turpmāk tas tiks rādīts katru sestdienas vakaru.

Dalībniekiem katru dienu tika uzdots jauns uzdevums, kas sastāvēja no diviem kritērijiem – bija jāievēro konkrēts mākslas žanrs un konceptuāli jāiesaista dotais latviešu sakāmvārds. Kritēriju izpildi dienas beigās vērtēja profesionāla žūrija, kuras vidū bija tēlnieks Gļebs Panteļejevs, gleznotājs un Mākslas akadēmijas rektors Aleksejs Naumovs, mecenāts Jānis Zuzāns un mākslinieks Kristians Brekte.

Tā kā ierobežotais laiks un materiāli radīja zināmu spriedzi, dalībniekus atbalstīja un regulāri uzklausīja viņu mentors Jānis Klimanovs. Katru dienu viens no dalībniekiem projektu atstāja, savukārt mākslinieks, kurš sevi pierādīs visveiksmīgāk, saņems naudas balvu 3000 eiro apmērā.

Stāsta Andrejs Ēķis, fonda "Mākslai vajag telpu" līdzdibinātājs: "Rīga ir vienīgā lielā Eiropas galvaspilsēta, kurai pagaidām nav sava laikmetīgās mākslas muzeja. Laikmetīgās mākslas muzejs ir nepieciešams mūsu bērniem, lai tie būtu konkurētspējīgi un izglītoti. Ir svarīgi, lai cilvēki saprastu, ka mākslai nav tikai estētiska funkcija. Tā veicina dialogu – pašam ar sevi, ar mākslinieku, ar citiem cilvēkiem, pat ar sabiedrību kopumā. "Uzlecošā zvaigzne mākslā" ir unikāls projekts, kas parādīs to, cik nozīmīga ir laikmetīgā māksla."

Galveno balvu 3000 eiro nodrošina fonds "Mākslai vajag telpu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!