Foto: Ieva Čīka, LETA

Ar koncertu "Bel Canto dzīres ar Inesi Galanti" 8. augustā Dzintaru koncertzālē sākusies 12. starptautiskā festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" muzikālā nedēļa.

Festivāla atklāšanas koncertā kopā ar Inesi Galanti dziedāja operdziedātāji Egils Siliņš, Sergejs Jēgers, Raimonds Bramanis un pianists Andrejs Osokins. Mākslinieku izpildījumā izskanēja spožākās opermūzikas pērles, kas radītas Itālijā, Francijā un Vācijā un Krievijā.

Kā uzsver festivāla idejas autore, starptautiski pazīstamais soprāns Inese Galante: "Katrs festivāls ir kā brīnumains notikums, kuru daudzi no draugiem māksliniekiem, izbaudījuši Latvijā vienreiz, ar nepacietību vēlas atkārtot. Tāpēc šonedēļ būs ne tikai daudz jaunu satikšanos, bet arī ilgi gaidītas atkalredzēšanās ar mūziķiem, kuru vārdi Latvijas publikai daudz komentārus vairs neprasa."

Šogad festivāla vadmotīvs ir ceļojums, ceļš, kustība. Tas atspoguļo mākslinieka dzīvi, kas ir nepārtraukta virzība, dažādas skatuves, neaizmirstami cilvēki, spilgti iespaidi un jauna pieredze. Plašāk par festivāla programmu – šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!