Foto: Publicitātes attēli
Šogad no 7. līdz 10. jūlijam Daugavgrīvas cietoksnī (Birzes ielā 2) pirmo reizi norisināsies kultūras festivāls "Komēta", portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Festivāla pārstāvji vēsta, ka pasākuma pamatuzdevums ir "iedzīvināt Daugavgrīvas cietoksni kā vietu kultūrai un domāšanai un integrēt Bolderāju pilsētas aktīvajā kultūras kartē."

Par 2016. gada galveno festivāla tēmu ir izvirzīta prāta ekoloģija. "Mēs apzināmies, cik lielā mērā mūsu fiziskā un mentālā labklājība ir atkarīga no dabas labklājības, kā rezultātā rodas dabiska tieksme aizsargāt citu dzīvību," raksta "Komēta" pārstāvji, skaidrojot, ka festivāla ietvaros notiks atkritumu šķirošana un citi vides aizsargāšanas pasākumi. Festivāla veidotāji aicina ikvienu dalībnieku piedalīties festivāla tapšanā, kā arī izplatīt uzskatu par dabas un kultūras nešķiramību.

Netipiski publiskiem festivāliem, "Komētā" nebūs atļauta plastmasas lietošana, kā arī tajā neizvietos reklāmas. Pirms festivāla tiks rīkotas vairākas talkas, kurās piedalīsies vairāki uzņēmumu kolektīvi, kas strādās profesionālu restauratoru un konstruktoru vadībā.

Mūzikas grupu izvēlē šogad likts uzsvars uz Tuvo Austrumu mūzikas grupām un dažādām arābu mūzikas interpretācijām. Festivāla organizatori atklāj, ka grupu uzstāšanās nenotiks vienlaicīgi uz dažādām skatuvēm, kā tas notiek daudzos citos mūzikas festivālos, bet gan atsevišķi pēc kārtas, ļaujot pasākuma dalībniekiem noklausīties visus koncertus.

Festivālā uzstāsies Omārs Solimans (Sīrija), Rokijs Davuni (Gana), Vieux Farka Touré (Mali), Dorians Vuds (ASV), "Oy" (Vācija), "Brooklyn Gypsies" (ASV), SkilleR (Bulgārija), "Yemen Blues" (Izraēla), Akua Naru (ASV), "DakhaBrakha" (Ukraina), "Jumprava", "Sig" (Francija) un Artis Orubs.

Festivāla laikā trīs diennaktis darbosies "Mēness Kinoteātris", kurā tiks izrādīta izcilā franču dokumentālo filmu režisora Vinsenta Mūna darbu retrospekcija. Kopš 2000. gada Mūns ir izveidojis aptuveni 600 īsfilmu par dažādām mūzikas tradīcijām visos pasaules kontinentos. Pasākuma laikā norisināsies arī "Komētas akadēmija" – lekciju cikls par vidi un ilgtspēju, politisko aktīvismu un pilsonisko atbildību, kā arī alternatīviem scenārijiem un praksēm kultūrā, ekonomikā un domāšanā.

Vairāk informācijas festivāla "Facebook" lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!