12. oktobrī no plkst. 12 līdz 16 Rīgas ielās pirmo reizi notika unikāla performance "Mobilais klavierkoncerts".

Kā portālu "Delfi" informē akcijas rīkotāji - festivāla "Arēna" veidotāji, performances ietvaros pa Rīgas centra ielām brauca dzeltena kravas automašīna ar klavierēm, kuras kravas kastē pianisti atskaņoja improvizācijas un mūsdienu autoru darbus.

Pianistu vidū bija esošās un topošās Latvijas pianisma zvaigznes - Agnese Egliņa, Uģis Kriājānis, Lelde Tīrele, Platons Buravickis, Līga Kārkliņa un Rihards Plešanovs.

"Mobilā klavierkoncerta" performances mērķis bija popularizēt mūsdienu mūziku un izcilus latviešu akadēmiskās mūzikas izpildītājus, kā arī pievērst uzmanību netradicionāliem koncerta formātiem, veicināt Rīgas iedzīvotāju aktīvu līdzdalību pilsētas kultūras dzīves norisēs.

No 16. oktobra līdz 6. novembrim Latvijā jau četrpadsmito reizi norisināsies Jaunās mūzikas festivāls "Arēna. Šogad klausītājiem Rīgā, Siguldā un Liepājā tiks piedāvātas desmit laikmetīgās mūzikas un mākslas programmas akustiski un vizuāli neparastos risinājumos - elektroakustiskā kameropera "Marienglass", Latvijas Radio kora projekts "Canto 33", franču komponista Fransuā Sarāna muzikālas performances "No Say No Way" pasaules pirmatskaņojums, ansamblis "Mise-en" ar programmu "Amerikāņu TV reklāmas.

Post-minimālisma pirmatskaņojumi", ģitāras un perkusiju duets "El Cimarron Duo" (Austrija/Itālija) ar programmu "Kontrapunkts. Utopiskie dialogi", latviešu un šveiciešu folkloras un mūsdienu mūzikas improvizācijas koncerti "No Alpiem līdz Gaiziņam", kā arī Turcijas slavenākā dziedātāja Mustafa Doana Dikmena viesošanās koncertlekcijā par Tuvo Austrumu un Rietumeiropas mūzikas saskares punktiem - "Saknes nākotnē".

Pirmo reizi jaunās mūzikas festivāla "Arēna" vēsturē, šogad būs īpaša programma arī bērniem "Meža dziesmas", savukārt komponiste Marina Gribinčika vadīs instrumentu darināšanas meistarklases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!