2. septembrī plkst. 18:00 ar dāņu režisores Mikalas Krogas filmu "Redakcijas aizkulises" kinoteātrī "K.Suns" tika atklāta 19. Baltijas jūras dokumentālo filmu foruma filmu programma "BŪT vai BŪT".

Pēc filmas seansa notika diskusija par mediju atbildību, kuru moderēja mediju eksperte Anda Rožukalne. Tajā piedalījās kino producente Sigrida Dīekera, Dānijas medija "Ekstra Bladet" galvenais redaktors Pouls Madsens, kinorežisors Askolds Kurovs, portāla "Satori" galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, žurnāla "Ir" dibinātāja un galvenā redaktore Nellija Ločmele, žurnālists Sandijs Semjonovs, kā arī Krievijas medija "Meduza" galvenās redaktores vietnieks Ivans Kolpakovs.

Nacionālā Kino centra organizētais 19. Baltijas jūras dokumentālo filmu forums ir starptautisks pasākums kino profesionāļiem un skatītājiem. Tā ietvaros kino cienītājiem būs iespēja noskatīties 2014. un 2015. gada atzītākās pasaules dokumentālās filmas.

Programma "BŪT vai BŪT" tiks demonstrēta Rīgā, kinoteātrī "K.Suns", kā arī citviet Latvijā - Cēsīs (Vidzemes koncertzālē "Cēsis"), Jēkabpilī ("Jēkabpils Tautas namā"), Valmierā (kinoteātrī "Gaisma"), Ventspilī (t/n "Jūras vārti"), Rēzeknē (Latgales vēstniecībā "Gors") un Rojā (Rojas kultūras centrā), Liepājā ("Ideju bodē").

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā, ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski. Skolēni, studenti, pensionāri un kino profesionāļi aicināti apmeklēt Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu bez maksas, 30 minūtes pirms filmas seansa uzrādot apliecību un izņemot brīvbiļetes kinoteātru kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!