Foto: Publicitātes foto

2015. gada 21. maijā Baltkrievijas laikmetīgās mākslas centrā Minskā atklāta izstāde "Mīlestība nekad nebeidzas". Atklāšanas pasākumā piedalījās Latvijas Republikas vēstnieks Baltkrievijā Mihails Popkovs, izstādes kuratore Ieva Kalniņa, kā arī mākslinieki Arnis Balčus, Ivars Drulle, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns un Aija Zariņa.

Izstādes ekspozīcijā apskatāmas vairāk nekā divdesmit latviešu mākslinieku darbu foto reprodukcijas. Tās mērķis ir raksturot Latvijas laikmetīgās mākslas aktuālo situāciju, uzmanību vēršot uz nelielu vēsturisku ekskursu kopš 1990. gada un sniedzot ieskatu šī brīža galvenajos mākslas virzienos Latvijā, vēsta izstādes organizatori. 

"Mākslas darbu reprodukciju izstāde, ko esam aizveduši, ir līdzīga grāmatai, un tā ietver arī drošu attālumu no potenciāli neērtām tēmām. Reprodukcija ir pastarpinājums - tā ir oriģinālā darba vizuāls nospiedums, tāpēc par lielāko ieguvumu uzskatu saņemto uzaicinājumu veidot nākamo izstādi Baltkrievijas Laikmetīgas mākslas muzejā ar reāliem mākslas darbiem," iespaidos dalās kuratore Ieva Kalniņa.  

Ekspozīcijā pārstāvēti Jānis Avotiņš, Arnis Balčus, Kristians Brekte, Evelīna Deičmane, Ivars Drulle, Andris Eglītis, Miķelis Fišers, Gints Gabrāns, Kristaps Ģelzis, Helēna Heinrihsone, Ginters Krumholcs, Kristīne Kursiša un Miks Mitrēvics, Imants Lancmanis, Sarmīte Māliņa un Kristaps Kalns, Ģirts Muižnieks, Katrīna Neiburga, mākslas birojs "Open", apvienība "Orbīta", Miervaldis Polis, RIXC, Krišs Salmanis, Guntars Sietiņš, Oļegs Tillbergs un Aija Zariņa.

Izstāde apskatāma līdz 20. jūnijam.

Izstāde norisinās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē kultūras programmas ietvaros. Prezidentūras kultūras programma Baltkrievijā ietver arī Latvijas kino dienas, Latvijas Radio kora un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" koncertu, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstādi "Dzintars - Baltijas jūras dārgakmens", Memoriālo muzeju izstādi "Aspazija/Rainis: dumpiniece/humānists" un grāmatu dāvinājumu Baltkrievijas Nacionālajai bibliotēkai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!