Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 4. septembrī, notiks festivāla "Baltijas pērle" iesildīšanas ballīte Kalnciema kvartālā. Uz saviesīgo vakaru visi aicināti ierasties atpazīstamu kino varoņu tērpos, jo tā būs iespēja tikt pie festivāla "Baltijas pērle" kino biļetēm. Visasprātīgāko un oriģinālāko tērpu autorus noteiks un apbalvos žūrija, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Pulksten 19 uzstāsies lieliskais improvizators Jānis Skutelis un divas ar viņu saistītas muzikālās apvienības: "UMAY" un "A pie mums Jelgavā". Šis priekšnesums vienlaikus būs arī Karaliskā improvizācijas teātra jaunās sezonas atklāšana.

Savukārt pulksten 21 sāksies īpašais seanss ASV režisora Roberta B. Veides dokumentālajai filmai "Vudijs Allens. Atklāti", kurā filmējušies Vūdijs Allens, Penelope Krusa, Skārleta Johansone, Daiena Kītone, Šons Pens, Antonio Banderass, Džons Kjūsaks, Lerijs Deivids, Meriela Hemingveja, Naomi Votsa, Ovens Vilsons, Mira Sorvino, Daiena Vista.

Šajā kino darbā pirmo reizi izdevies ar plašu žestu pavērt priekškaru uz pasaules kino leģendas radošā darba procesu un skandalozi slaveno privāto dzīvi. Neviens nepiederošais līdz šim nav ticis ielaists uzņemšanas laukumā. Pētot režisora darba metodes, attiecības ar aktieriem, sarunājoties ar slavenībām, partneriem, ģimeni un draugiem, filma iekļūst neizprotamā režisora iedabas kodolā.

Vudijs Allens drosmīgi atklāj savas neirozes, romantiskās attiecības un intrigas, nekautrējas likt vilties un nebīstas tikt atmaskots: "Par mani klīst milzum daudz mītu, pārspīlējumu un vienkārši melu. Lai gan... kaut kas jau no tā visa atbilst patiesībai."

Allens skaidro, ka viņa kino lentēs kā vadoša tēma ļoti bieži iznirst sapņa un realitātes nesavietojamība: "Domāju, tas nepārprotami nozīmē, ka es ienīstu realitāti. Bet realitāte – kaut man ir ārkārtīgi žēl – pagaidām ir vienīgā vieta, kur pusdienās pasniedz krietnu steika porciju…"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!