Foto: Publicitātes foto

27., 28., 29. un 30. augustā pēdējo reizi Rīgā būs skatāma leģendārā izrāde "Klusuma skaņas", ko Jaunais Rīgas teātris un režisors Alvis Hermanis iestudēja 2007. gadā sadarbībā ar "spielzeit'europa / Berliner Festspiele". Atvadu izrādes notiks Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, portālu "Delfi" informē JRT.


Iestudējuma pasaules pirmizrāde notika 2007. gada 9. novembrī Berlīnē un 22. novembrī Rīgā. Kopā ar režisoru Alvi Hermani "Klusuma skaņas" veidojusi scenogrāfe un kostīmu māksliniece Monika Pormale, izrādes vizuālais noformējums nav iedomājams arī bez Māras Brašmanes fotogrāfijām. Izrādē piedalījušies aktieri Guna Zariņa, Sandra Zvīgule, Inga Alsiņa-Lasmane, Liena Šmukste, Jana Čivžele, Iveta Pole, Elita Kļaviņa, Regīna Razuma, Kristīne Krūze, Gatis Gāga, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, Ivars Krasts, Varis Piņķis, Ģirts Krūmiņš un Andris Keišs.

Latvijā nospēlētas 90 "Klusuma skaņu" izrādes, bet citviet pasaulē "Klusuma skaņas" rādītas 89 reizes. Šī izrāde savaldzinājusi dažādu tautību un vecumu skatītājus Vācijā, Austrijā, Šveicē, Beļģijā, Nīderlandē, Čehijā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Igaunijā, Somijā, Francijā, Itālijā, Grieķijā, Ungārijā, Rumānijā, Kanādā un Jaunzēlandē.

"Klusuma skaņas" ir izrāde ir par jaunību, par zaudēto nevainību. Arī par īpašu laiku, kāds bija sešdesmito gadu beigas, kad cilvēkus vēl vienoja ilūzijas par kolektīvu laimi.

"Izrāde par mūsu vecāku jaunību, par laiku, kad viņi mūs iecerēja, kad mēs tikām ieņemti, kad mēs vēl bijām mūsu mammām vēderos," saka režisors Alvis Hermanis.

Biļetes iespējams iegādāties JRT kasē un internetā www.biletes.1188.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!