Foto: F64
Jaunā Rīgas teātra (JRT) Kamerzālē 1.oktobrī notiks pirmizrāde režisores Māra Ķimeles iestudējumam bērniem "Pasakas par zvēriem", informēja teātra reklāmas daļas vadītāja Dagnija Grīnfelde.

Iestudējuma vizuālo noformējumu veidojušas Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, muzikālo noformējumu – Jēkabs Nīmanis un Maksims Šenteļevs. Lomās – Jana Čivžele, Inga Alsiņa, Edgars Samītis, Andis Strods un Varis Piņķis.

Pirmizrādes dienā paredzētas divas izrādes – plkst.15:00 un 17:00.

Iestudējuma autori norāda, ka tik ļoti aizrāvušies ar septembrī pirmizrādītajām "Nirmajmas pasakām", kas vēstī par eksotiskiem notikumiem senajā, tālajā Indijā, ka radošā komanda nolēmusi veidot vēl vienu izrādi – šoreiz par zvēriem.

Tajā ir daudz spēles un dzīves prieka, bet vērtīgu atziņu aktieriem un skatītājiem sola tikšanās gan ar bīstamiem un neparastiem zvēriem – šakāli, tīģeri, krokodilu, ziloni, papagaili –, gan pazīstamākiem radījumiem – kaķi, strazdu, vistu un citiem.

Dažas no iestudējumā izmantotajām pasakām ir pat 2000 gadu senas, taču tajās ir daudz kopīga ar latviešu tautas pasakām – izrādās, mazajam strazdiņam ir tikpat liela dūša kā Sprīdītim, bet šakālis viltībā var sacensties ar pašu lapsu kūmiņu. Izrāde sola daudz pārvērtību, skaņu, krāsu un kustību par prieku gan mazajiem, gan lielajiem, uzsver JRT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!