Šī gada "Mākslas dienu" ietvaros Vidzemes tirgus paviljonā 20.maijā, plkst. 21.00 notiks grupas "Dzelzs vilks" koncertizrādes "Zoopera. Dzīvnieks pilsētā" pirmuzvedums, portālu "Delfi" informē grupas menedžments.

Izrāde ir mūzikas, vārdu, kustības un gaismas priekšnesums, kura radīšanā un īstenošanā līdz ar "Dzelzs vilka" mūziķiem iesaistītjušies arī laikmetīgās dejas horeogrāfs Andris Kačanovskis, režisore Inese Mičule un gaismu mākslinieks Egils Kupčs.

"Pilsēta rada apkaklīšu armiju, kas dzīvniecisko apspiež sevī ar tādu spēku, ka tas, stūrī iedzīts, uzbrūk ar izmisuma sparu. Bet varbūt pilsētā nav nekā pretdabiska? Tā rada arī ielas bērnus, dzīvīgus atkritumus. Kas ir šis dzīvnieks? Tas orientējas pēc vēlmes, smaržas, barības, trokšņiem, gaismas, bailēm... Tu apēdīsi vai apēdīs tevi. Savdabīga barības ķēde kā nākotnes atslēga. Visam pāri laiks, kas neko nešķiro, pretēji Zaļajam punktam. Un pats galvenais - dzīvnieks katrā no mums - vai tas iznīcina, vai, tieši pretēji, ir vienīgā iespēja (iz)dzīvot?" vēsta izrādes pieteikums.

"Šis projekts ļauj izpausties, muzikāli un verbāli neņemt vērā popmūzikas standartu, kurā nekad tā īsti neesam ierakstījušies. Tas ir kā sēdēt pie virtuves galda, uzdot jautājumus un atbildēt sev pašam. Izmēģinājuma poligons, maisot rokenrolu ar trokšņiem no vāji dzirdama dzīvības pulsa līdz histēriskai dārdoņai," saka Juris Kaukulis, izrādes mūzikas un tekstu autors.

"Zoopera. Dzīvnieks pilsētā" ir "Dzelzs vilka" 20. jubilejas gada pirmais īpašais notikums, kam tapuši pavisam jauni skaņdarbi un dejas stāsti, ko uz skatuves izspēlēs "Dzelzs vilka" mūziķi - Juris Kaukulis, Kaspars Tobis, Mārcis Judzis un Kārlis Alviķis, kā arī dejotāji - Andris Kačanovskis, Ilze Zīriņa, Lelde Feldmane un Jūlija Kobceva.

Biļetes uz uzvedumu pieejamas www.bilesuserviss.lv un pasākuma vietā Brīvības ielā 90. Ieejas maksa 4 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!