Ar kamermistēriju "Širāza" un Arābu nakti trešdien, 14. oktobrī Lielajā Ģildē turpināsies jaunās mūzikas festivāls "Arēna", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Lielās ģildes Minsteres zālē 19:30 būs klausāma kamermistērija "Širāza", kurā skanēs Irānas pilsētai Širāza veltītie Kloda Vivjē, Līgas Celmas un Santas Ratnieces opusi pianistu Agneses Egliņas, Elizabetes Šīrantes, dzidātāju Guntas Davidčukas, Kaspara Putiņa, Alda Andersona, Kārļa Bimbera un "Sinfonietta Rīga" stīgu kvarteta izpildījumā.

Savukārt Lielajā zālē 21:00 sāksies Arābu nakts, kurā skanēs Jordānijā dzimušā komponista Saīda Hadada mūzika un arābu klasiskās mūzikas improvizācijas orķestra "Sinfonietta Rīga" un diriģenta Normunds Šnē, Andreja Osokina, kā arī arābu tracionālo instrumentu spēlētāju Elijas Korija / Elia Khoury (ud – arābu lauta) un Bassema Alkourija / Bassem Alkhouri (kanun – arābu cītara) interpretācijā.

"Abi koncerti ieplānoti vienā vakarā vienā ēkā, apdzīvojot gan Lielo zāli, gan Minsteres, gan arī Balto zāli. Kamermistērijas apmeklētājus Minsteres zālē sēdināsim pēc Austrumu tradīcijas – vīriešus un sievietes atsevišķi, bet pie ieejas zālē lūgsim arī novilkt kurpes. Baltajā zālē uzreiz pēc pirmā koncerta mūzikas žurnālista Edgara Raginska vadībā notiks tikšanās ar komponistu Saīdu Hadadu, kā arī latviešu komponistēm Līgu Celmu un Santu Ratnieci. Arābu nakts skanējumu Lielajā zālē papildinās video un tērpu akcenti," par koncertiem Lielajā Ģildē stāsta abu pasākumu režisore Margita Zālīte.

Biļetes uz festivāla "Arēna" koncertiem nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!