Literatūras mēnešraksta "Karogs" novembra numura smaguma centrs rodams sadaļā "Skats", kas veltīts rakstnieku un krogu attiecībām 20.gadsimta pirmajā pusē.

Sadaļā lasāmas Jāņa Medeņa un Jāņa Grota poētiskās kroga interpretācijas, Anšlavs Eglītis krogu interpretē prozā, bet Antons Austriņš, žurnālists Jānis Grīnblats, Jānis Akuraters, Pāvils Gruzna, Pēteris Ērmanis, Marģeris Zariņš ļauj iejusties leģendāro krogu - Kazarova vīna pagraba, "Sukuba", Šīrona restorāna, "Suvorova viesnīcas" - sadzīvē un, galvenais, izprast, ko tad īsti  rakstnieki tur meklējuši un atraduši. Savukārt literatūrvēsturnieks Jānis Zālītis rakstā "Pie Šīrona, pie ormaņiem..." ielūkojas leģendārā Šīrona kroga vēsturē.

"Karoga" ievadesejā "Pēcvārds ievadesejas vietā" Guntis Berelis, atsaukdamies uz iepriekšējā numurā "Skatu", kas bija veltīts mūslaiku kritikas būšanām, bet vairāk gan nebūšanām, vēl vairāk sabiezina krāsas, nonākdams pie secinājuma, ka pašlaik kritikai zārks, vāks, kaps.

"Tekstu" sadaļā publicēti jaunākie Ulža Bērziņa dzejoļi, Jāņa Lejiņa vēsturiskās triloģijas "Zīmogs sarkanā vaskā" topošās III grāmatas "Rūnas" fragments, Tadeuša Dombrovska dzeja ar atdzejotājas Ingmāras Balodes priekšvārdu un jaunākās paaudzes literātes Lienes Rūces dzejoļi.

"Rakstos" lasāma intervija ar Aleksandra Grīna meitu Zentu Romāni, kura joprojām labi atceras tēvu, Anitas Apeles ieskats maz zināmā mūslaiku Austrālijas dramaturga, angliski rakstošā Jāņa Baloža daiļradē, kā arī paša Baloža eseja "Rakstnieka valoda", kurā autors apcer savas attiecības ar latviešu valodu.

"Karoga" numurā publicēts vēsturnieka Arņa Kluiņa raksts "Latvieši kā piemērs tēzei par masu sacelšanos", kā arī divi vērtējumi par Andras Manfeldes dzejoļu krājumu "Betona svētnīcas", recenzijas par Ērika Kūļa divu garstāstu kopojumu "Haubices izredzētais. Tāda tā naģīte...", Tāļa Vaidara literārā mantojuma kopojumu "Katram sava", Ainas Zemdegas "Rakstu" pirmo sējumu, Augustīna "Atzīšanos".

"Apskata" sadaļā - intervija ar Lennebergas Emīla, Muminu un citu skandināvu speciālisti - tulkotāju Mudīti Treimani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!