Foto: DELFI
Rīgas Kinomuzejs sestdien, 27.oktobrī, turpinās iepazīstināt skatītājus ar festivāla "Lielais Kristaps" nominētajām un balvas ieguvušajām filmām, portālam "Delfi" pavēstīja muzeja pārstāvji.
Plkst. 12:00

Trīs musketieri
, rež. Jānis Cimmermanis, 2006, 83 min

Filma nominēta Lielā Kristapa balvai kategorijā "Labākā pilnmetrāžas animācijas filma"


17. gadsimts Francijā. Karaliene Anna mīl angļu hercogu Bekingemu, kardināls Rišeljē ir greizsirdīgs, kardināla gvardi nemitīgi plēšas ar karaļa musketieriem.. un visam šim virpulim pa vidu – jaunais gaskonietis d'Artanjans ar trim draugiem Atosu, Portosu un Aramisu. Filma uzņemta pēc tāda paša nosaukuma romāna.


Plkst. 14:00

Vienkārši Pops
, rež. Andis Mizišs, 2007, 52 min

Filma saņēmusi Lielā Kristapa nominācijas kategorijās "Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma", "labākais dokumentālās filmas operators" (Agris Birzulis) un "Labākais skaņu režisors" (Anrijs Krenbergs)


Kad Volgas – Donas kanāls atbrīvojas no ledus, tēvs Genādijs pārceļas uz dzīvi baržā, kas pārbūvēta par peldošu baznīcu, un dodas misijas braucienā pa upi uz attālajām Donas stepes sādžām. Kopš 1997. gada peldošās baznīcas Sv. Innokentijs ierašanās ir kļuvusi par centrālo gada notikumu daudziem pie Donas dzīvojošiem ļaudīm. Gandrīz visas baznīcas šajā reģionā padomju varas gados tika sagrautas, un peldošā baznīca ir vienīgā iespēja ticīgajiem piedalīties svētajā liturģijā un saņemt baznīcas sakramentus. Taču viss mainās, kad kārtējais misijas brauciens iegūst pavisam negaidītu pavērsienu.


Plkst. 16:00

Tumšie brieži
, rež. Viesturs Kairišs, 2006, 85 min

Komponists Arturs Maskats par savu darbu šinī filmā saņēmis balvu Lielais Kristaps kā labākais mūzikas autors


Ria ir septiņpadsmitgadīga meitene – noslēpumains, jūtīgs un neprognozējams dabas bērns. Viņas ģimene audzē briežus pārdošanai, un tēvs nolemj sarīkot medības, lai nopelnītu. Kad briežu dārzā ierodas vācu mednieki, sākas Rias izmisīgā cīņa par dzīvnieku dzīvību. Sarežģītie apstākļi noved nāvē tos, kurus Ria mīl vairāk par visu. Traģiska drāma mūsdienīgā, bet neparastā vidē.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!