Šī ir jau ceturtā Anšlava Eglīša grāmata, kas ir izdota apgādā "Jumava". Tā turpina rakstu sēriju, kurā jau ir tādi darbi kā "Līgavu mednieki", "Homo Novus" un "Maestro". Tas norāda uz faktu, ka Anšlavs Eglītis Latvijā joprojām ir ļoti pieprasīts. Un pat vairāk, viņš ir kļuvis par latviešu literatūras klasiķi. "Pansija pilī" ir autobiogrāfisks darbs, ko raksturo spraigs sižets, humors un dziļas pārdomas. Turklāt sniedz brīnišķīgu ieskatu 20. – 30. gadu Latvijas kultūras dzīvē.
Anšlavs Eglītis (1906 – 1993) pieredzēja gandrīz visu XX gadsimtu. Tas ir cilvēks gadsimta garumā. Pirmā pasaules kara laikā viņa ģimene atradās bēgļu gaitās Krievijā. Tomēr kopš Latvijas brīvvalsts neatkarības pasludināšanas Anšlavs Eglītis dzīvo dzimtenē. Šeit uzplaukst viņa gleznotāja un rakstnieka talants, šeit viņš strādā arī par žurnālistu. Pilsētas mākslinieku vide sniedz A. Eglītim bagātu materiālu daiļradei.

Padomju okupācijas gados šīs grāmatas autors spiests emigrēt uz ASV, kur aktīvi uztur sakarus ar tautiešiem un arī daudz raksta. Viņa raksti un recenzijas par kinofilmām un teātra izrādēm parādās arī ASV presē. Anšlava Eglīša dzīvesstāsts līdzinās romānam, tas ir sarežģīts, aizraujošs un neparasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!