Foto: Lauris Vīksne

Sestdienas, 16. februāra, vakarā izskanēja Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" fināls, kurā uzvaras laurus plūca un tiesības Latviju pārstāvēt "Eirovīzijā" ieguva duets "Carousel" ar dziesmu "That Night".

Šajā vakarā par ceļazīmi uz "Eirovīziju" cīnījās astoņi dalībnieki – Markus Riva, Edgars Kreilis, Aivo Oskis, "Laime pilnīga", "Carousel", "Dziļi violets" un Kozmens, Samanta Tīna un "Double Faced Eels".

Finālistus vērtēja gan TV skatītāji, gan žūrija, kuras sastāvā bija radio "Pieci.lv" mūzikas redaktors Rūdolfs Budze jeb DJ Rudd, mūziķe Linda Leen, Radio SWH programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas, kā arī "Universal Music Group" Baltijas reģiona vadītājs Petri Mannonens no Somijas.

Attiecībā 50 pret 50 skatītāju un žūrijas kopvērtējumā tika lemts, ka tiesības doties uz "Eirovīziju" iegūst "Carousel". Skatītāju vērtējums iekļāva dziesmu unikālos klausījumus "Spotify", balsojumu "Supernovas" mājaslapā, kā arī telefonbalsojumu un sms fināla tiešraides otrajā daļā.

Otrajā vietā ierindojās Markus Riva, bet trijnieku noslēdza grupa "Laime pilnīga". Savukārt ceturtajā vietā palika "Double Faced Eels".

"Delfi Izklaide" fināla norisei un kaislībām sociālajos tīklos piedāvāja sekot līdzi teksta tiešraidē, kuru veidoja "Eirovīzijas" entuziasts Edgars Bāliņš. Tās arhīvs pieejams šeit.

Atgādinām, ka pērn Latviju "Eirovīzijā" pārstāvēja Brazīlijā dzimusī Laura Rizzotto, kurai diemžēl neizdevās kvalificēties finālam.

64. "Eirovīzijas" dziesmu konkurss, pateicoties izraēliešu dziedātājas Nettas triumfam pērn, šogad notiks Telavivā.

Konkursa pusfināli tiks aizvadīti 14. un 16. maijā, bet lielais fināls gaidāms 18. maija vakarā. Šogad "Eirovīzijā" piedalīsies 42 valstis.

Jau zināms, ka Latvijas pārstāvis startēs otrajā pusfinālā, kurā uzstāsies arī Šveice, Albānija, Zviedrija, Azerbaidžāna, Īrija, Austrija, Moldova, Maķedonija, Norvēģija, Krievija, Nīderlande, Rumānija, Horvātija, Dānija, Armēnija, Lietuva un Malta.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!