Foto: Vida Press

Otrdien, 18. decembrī, pusapaļu jubileju atzīmē Holivudas aktieris, par vienu no planētas iekārojamākajiem vīriešiem ne vienu reizi vien atzītais Viljams Bredlijs Pits jeb vienkārši Breds Pits. Viņam šajā dienā aprit 55 gadi.

Lai gan pēdējos gados daudz lielāka ievērība tiek pievērsta Pita privātajai dzīvei un šķiršanās drāmai ar aktrisi Andželīnu Džoliju, viņš joprojām dēvējams par vienu no veiksmīgākajiem Holivudas spīdekļiem.

Pita kontā ir ne tikai vairākas veiksmīgas un arī ļoti izcilas lomas, bet arī "Oskara" nominācijas, pirmās vietas veiksmīgāko un skaistāko aktieru aptaujās un miljoniem fanu mīlestība.

Jāatzīmē, ka 2014. gada svinīgajā "Oskara" ceremonijā zelta statueti nominācijā "Labākā filma" izpelnījās vēsturiskā drāma "12 gadi verdzībā" ("12 Years a Slave"), kurā filmējies arī Pits.

Kā jau daudziem aktieriem, arī Pita ceļš uz slavas virsotnēm nav bijis tikai rozēm kaisīts. Savulaik viņš strādājis dažādus vienkāršus darbiņus – gan piepelnījies kā krāvējs, gan vadājis striptīza dejotājas, gan arī, tērpies milzu cāļa kostīmā, ceļmalā reklamējis kādu ātro uzkodu ēstuvi.

Aktiera karjeras vārdā Pits savulaik upurēja izglītību un nepabeidza žurnālistikas studijas universitātē. Tā vietā viņš astoņdesmito gadu beigās devās uz Losandželosu, kur ar dažādām epizodiskām lomiņām seriālos un filmās pamazām sāka bruģēt ceļu uz nonākšanu Holivudas slavas alejā (taisnības labad gan jāpiebilst, ka viņš pagaidām pie savas zvaigznes slavas alejā vēl nav ticis).

Pita pirmā nozīmīgā kinoloma bija 1988. gada ASV un Dienvidslāvijas kopīgi veidotajā filmā "Saules tumšā puse" ("The Dark Side of the Sun"), savukārt trīs gadus vēlāk viņš atpazīstamību guva ar lomu filmā "Telma un Luīze" ("Thelma & Louise"), kam sekoja virkne lielisku kinodarbu ar Pita dalību. Nu jau vairākus gadus aktieris darbojas arī kā filmu producents.

Ārzemju tabloīdi ar pastiprinātu interesi vienmēr sekojuši līdzi arī Pita privātajai dzīvei, un viņa mūžā bijušas vairākas ļoti īpašas sievietes. Deviņdesmitajos gados par vienu no Holivudas "karstākajiem" pārīšiem tika dēvēti Pits un aktrise Gvineta Paltrova. Abi pat bija saderinājušies, tomēr līdz kāzām šis mīlas stāsts nenonāca.
Foto: Vida Press

Savukārt gadsimtu mijā Pits apprecējās ar aktrisi Dženiferu Anistoni, bet 2005. gadā laulībai pienāca beigas, jo filmas "Smita kungs un kundze" uzņemšanas laukumā aktieris ieskatījās savā kolēģē Andželīnā Džolijā.

Savienībā ar Džoliju pasaulē nākuši trīs bērni un trīs atvases arī ir adoptētas. 2014. gadā pāris oficiāli apprecējās, un tabloīdi nebeidza vien jūsmot par abu kuplās ģimenītes idilli.

2016. gada rudenī daudzus satrieca vēsts, ka Džolija iesniegusi šķiršanās dokumentus, un, lai gan abi publiski nekomentēja laulības izjukšanu, dzeltenā prese pamanījās aptaujāt visus iespējamos avotus, un arī izteicās pilnīgi visi, kuriem nebija slinkums.

Jaunākie ziņu virsraksti liecina, ka pārim beidzot izdevies vienoties par to, kā abi dalīs rūpes par abu sešiem bērniem. Tāpat arī ik pa laikam parādās ziņas, ka Pitam parādījusies kāda jauna simpātija, tomēr aktieris savu privāto dzīvi nav lieki komentējis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!