Foto: Toms Norde

Svētdienas, 16. decembra, vakarā tika noskaidrots šova "X Faktors" Latvijas versijas otrās sezonas uzvarētājs. Sīvā konkurencē, pārspējot grupu "Baritoni" un meiteņu trio "Radio trio", triumfu piedzīvoja dziedātāja Kattie no Baltkrievijas.

Šova skatītāji visa vakara garumā TV pārraidē notiekošo aktīvi komentēja sociālajos tīklos – pauda atbalstu un kritiku finālistiem, uzjautrinājās par tiešraidē notiekošo un neskopojās arī ar dažādiem jociņiem. Savukārt par apspriestāko tematu kļuva raidījuma izskaņā paziņotais uzvarētājs.

Lielajā superfinālā Kattie mērojās spēkiem ar grupu "Baritoni", un uzvarētāju noteica skatītāju balsojums. Fakts, ka dziedātājai no Baltkrievijas latviešu šovā izdevies pārspēt vietējos, daudziem raisīja izbrīnu. Turklāt "Baritoni" jau piekto reizi saņēma skatītāju iknedēļas simpātiju balvu.

Ne tikai "Twitter" tīklā, bet arī interneta komentāros daudzi šķendējās par to, ka latvieši ar vieglu roku ļāvuši šovā uzvarēt ārzemniecei, un daļa skatītāju pat apšaubīja balsošanas rezultātu patiesumu.

Tajā pašā laikā daudzi Kattie arī pauda atbalstu un pieturējās pie pārliecības, ka viņas priekšnesumi visa projekta laikā bijuši pārdomāti un rūpīgi nostrādāti līdz katrai sīkākajai niansei.

Jau vēstīts, ka Kattie balvā ieguva 10 tūkstošus eiro, kā arī ekskluzīvu sadarbību ar ierakstu kompāniju "Sony Music". Savukārt visi ieņēmumi, kas tika iegūti balsojuma laikā, tiks ziedoti labdarības akcijai "Eņģeļi pār Latviju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!