Foto: Juris Zolbergs
Plašākas sabiedrības novērtējumam šonedēļ sniegta populārās modes ekspertes Žannas Dubskas jaunākā grāmata "Taйны рижанки", un tās prezentācijas pasākums vienkopus pulcēja stilīgākos rīdziniekus un labas gaumes lietpratējus.

Par godu grāmatas atvēršanas svētkiem tirdzniecības centrā "Rīga Plaza" tika sarīkota izsmalcināta ballīte, kuras viesu vidū bija tādi sabiedrībā zināmi ļaudis kā uzņēmēja Mārīte Kola, Modes muzeja direktore Natālija Baškirova, māksliniece Ieva Bondare, uzņēmēja Linda Mūrniece, dažādu modes un stila izdevumu redaktori un citi ievērojami cilvēki.

Par pasākuma centrālo notikumu izvērtās TV personības un dziedātāja Roberto Meloni uzstāšanās. Viņš grāmatas autorei veltīja īpašu priekšnesumu, kurā piedalījās arī atpazīstami stila eksperti, Žannas kolēģi no TV raidījuma "Gatava pārvērtībām" – modes dizaineris Aleksandrs Pavlovs un dzīvesstila blogere Maija Armaņeva.

Žanna prezentācijā paslavēja rīdzinieču gaumi un šarmu, ko vienmēr pamana un novērtē arī pilsētas viesi.

"Rīdziniecēm ir sava dzīves garšas izjūta, un, lai izskatītos un dzīvotu stilīgi, tiek ievēroti četri zelta pamatlikumi. Individualitāte, labas gaumes demonstrēšana, viegli stūrgalvīga un pievilcīga brīvība un māksla paironizēt par modi un stilu – tie ir galvenie gaumīgas rīdzinieces ieroči," pasākuma viesus uzrunāja autore.

Žanna norāda, ka viņas jaunā, krāsainā grāmata ir ne tikai ceļvedis ar noderīgām adresēm, bet arī vērtīgu padomu krājums un svarīgas zināšanas, kas nepieciešamas jebkura vecuma sievietēm un meitenēm, kā stilīgi ģērbties un uzkrāsoties, kā izvēlēties aksesuārus un veidot savu vizuālo tēlu, kā pavadīt svētkus, uzņemt viesus un iekārtot savu mājokli.

Autore grāmatā dalās arī ar vairākām noderīgām adresēm Rīgā un Jūrmalā, kur meklēt stilīgus dizaineru butikus, modīgus restorānus un kafejnīcas, koncertzāles, mājas preču, dizaina un interjera veikalus un pat ziedu tirgotavas. Grāmata ir ceļvedis pārdomāta stila un garderobes izvēlē un izskaidro uzvedības un etiķetes normas visām dzīves situācijām, kā arī pastāsta par to, kāda gaita un poza ļauj sievietei saglabāt graciozitāti un radīt par sevi vislabāko iespaidu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!