Foto: Kadrs no video

Lielu popularitāti pēdējās dienās iemantojis video, kurā Latvijas Televīzijas personība Laura Vonda nodemonstrē savu veiklo valodiņu, un viņas piemērs iedvesmojis arī citu TV kanālu ziņu diktorus palepoties ar runas prasmēm.

Atgādinām, ka Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomnieks Mārtiņš Drēģeris nesen uzmeistaroja mūsdienu aktualitātēm atbilstošu pantiņu dikcijas trenēšanai. "Izsaku līdzjūtību TV un radio diktoriem, kad ar izteiksmi būs jālasa: Šodien Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs tikās ar jauno Vācijas kancleri Annegrētu Krampu-Karenbeueri un Butānas karali Džigmi Hesaru Namgjelu Vangčuku, lai pārrunātu," vēstīja Drēģeris.

Vonda Mārtiņam atbildēja, ka "nav nemaz tik traki" un padalījās ar video, kurā tiek nolasīts viņa piņķerīgais tvīts.

Pēcāk izaicinājumu pieņēma arī Re:TV radošā komanda, un ceturtdien, 13. decembrī, arī Latgales reģionālās televīzijas kolektīvs padalījies ar videoklipu, kurā žurnāliste noskandē Drēģera uzmeistaroto pantiņu.

Savukārt piektdienas, 14. decembra, rītā savu atbildes video snieguši arī LNT raidījuma "900 sekundes" moderatori Tālis Eipurs un Kristīne Garklāva.

Tālis izrunājis dažādu valstu vadītāju un personību sarežģītos personvārdus, kā arī pieminējis vairākus grūti izrunājamus vulkānu, pilsētu un vietu nosaukumus.

Lauras Vondas video:

Kanāls Re:TV:

Latgales reģionālā televīzija:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!