Foto: DELFI
Tuvojoties gada izskaņai, ģenerālmēģinājumu trešdien, 12. decembrī, piedzīvojis producentu apvienības "Virus Art" jaunākais kabarē uzvedums, kuram šogad dots nosaukums "O".

Radošās apvienības koncertuzvedumi skatītājus priecē jau vairāk nekā 12 gadus, un arī jaunākā izrāde ieturēta kabarē labākajās tradīcijās, apvienojot mūziku, horeogrāfiju, krāšņus tērpus un pārsteidzošus tehniskos risinājumus.

"Esot laiktelpa, kurai piemīt tik spēcīga gravitācija, ka nekas, it neviens, pat gaisma no tās nespēj izkļūt. Tomēr pat vislielākajā tumsā cilvēks sāk izstarot gaismu, ja vien kaut reizi dzīvē izjutis "O" brīnuma garšu.

"O" ir par koncentrētu sākuma punktu. Kad putekļa lieluma čemodānā, cenšamies ietūcīt visu sadzīvoto, lai ceļotu ārpus riņķa līnijas. Ikreiz tuvojoties "O" pirmspaņemtā apjoms paliek arvien mazāks, bet pēcaiznestā – nepanesami viegls. "O" ir par brīnumu, kas pārvar pievilkšanās un gaismas ātruma likumus. Par bērna beznosacījuma zinātkāri un ticību pasaules kārtībai. Par pilnu tukšumu. "O" ir par atplestām apaļacīm caur kurām sirds uz pasauli skatās un muti, caur kuru ar pasauli sarunājas. "O" ir ceļš cauri. Caurums. Caurvējš. "O" ir laiktelpa, kur vismaz divas pasaules satiekas un jaunas dzīvības gaismas ātrumā top," par noslēpumaino "O" stāsta šova veidotāji.

Galvenās solistu lomas izrādē uzticētas mūziķim Ralfam Eilandam un apburošajām dziedātājām Elzai Rozentālei un Alisei Haijimai. Kabarē izrādes veidotāju mākslinieciskā un tehniskā personāla komandā iesaistīti aptuveni 50 cilvēki. Šova režisors – Viktors Runtulis.

Kabarē savu pirmizrādi piedzīvos ceturtdienas, 13. decembra, vakarā. Izrādes šogad notiks mākslas un tehnoloģiju kvartālā "Sporta 2" Rīgā. Biļetes uz kādu no izrādēm iespējams iegādāties šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!