Foto: Kadrs no video
Lai strādātu televīzijā, ar glītu vaigu vien nepietiek. Ārkārtīgi svarīga ir arī skaidra dikcija un veikla runa, un Latvijas Televīzijas ētera personība Laura Vonda nesen apliecinājusi, ka viņai pa spēkam ir izburtot pat vissarežģītākos mēles mežģus.

Sociālo tīklu lietotājus aizvadītajā nedēļā uzjautrināja Ārlietu ministra Edgara Rinkēviča padomnieka Mārtiņa Drēģera tvīts, kurā viņš bija uzmeistarojis mūsdienu aktualitātēm atbilstošu pantiņu dikcijas trenēšanai.

"Izsaku līdzjūtību TV un radio diktoriem, kad ar izteiksmi būs jālasa: Šodien Turkmenistānas prezidents Gurbanguli Berdimuhamedovs tikās ar jauno Vācijas kancleri Annegrētu Krampu-Karenbeueri un Butānas karali Džigmi Hesaru Namgjelu Vangčuku, lai pārrunātu," vēstījis Drēģeris.

LTV žurnāliste Laura Vonda Mārtiņam sniegusi atbildi – video, kurā viņa ļoti veikli izrunā sarežģīto vārdu vārsmojumu, turklāt viņa pantiņu arī papildinājusi ar piebildi, ka trijotnes tikšanās notikusi Islandes vulkāna Eijafjadlajegidla pakājē. "Nav nemaz tik traki," spriedusi Laura.

Diktores veiklā valoda izpelnījusies milzu ievērību, un ļaudis ar viņas video naski dalījušies sociālajos tīklos, spieduši tam "patīk" un komentējuši.

Jāatzīmē, ka izaicinājumu pieņēmusi arī kanāla Re:TV radošā komanda. Arī viena no viņu žurnālistēm izrunājusi mēles mežģi. Mārtiņš mudinājis arī citus kanālus nekautrēties un piedalīties zibakcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!