Foto: Mārcis Gaujenietis

Aizvadītās nedēļas izskaņā Rīgas Doma baznīcā pulcējās klasiskās mūzikas cienītāji un sabiedrībā zināmi ļaudis, lai baudītu nu jau par tradīciju kļuvušo skaistā koloratūrsoprāna tembra īpašnieces Ineses Galantes rīkoti ziemas koncertprogrammu "Ziemassvētku prelūdija", kurā izskanēja slavenu komponistu skaņdarbi un melodijas.

Kā vēsta Ineses Galantes fonda pārstāvji, šogad koncertprogrammu iedvesmojuši divi svarīgi notikumi. Pirmais no tiem – tieši pirms 200 gadiem dzimis dižais franču komponists Šarls Guno, kurš ir sarakstījis vienu no visspēcīgākajām "Ave Maria" muzikālajām interpretācijām. Otrkārt, 200 gadi aprit Ziemassvētku himnai un pasaulē vispopulārākajai kristiešu dziesmai "Klusa nakts, svēta nakts".

Koncertā Doma baznīcā izskanēja slavenie Kaldara, Hendeļa, Rossini, Baha, Guno, Pergolezes, Loida Vēbera un Pjacollas skaņdarbi operas dīva Ineses Galantes un viņas draugu, populāro mūziķu Sergeja Jēgera, Aivara Kalēja un Andreja Osokina izpildījumā.

Tāpat tradicionāli koncertā piedalījās konkursa "Ineses Galantes talanti" dalībnieki un laureāti. Šoreiz tie bija bija saksofonists Aigars Raumanis, akordeonists Oskars Maurers, vijolniece Taisa Ticiana Geitusa-Eitvina un jaunā arfiste Sofija Lanskaja. Klausītājus priecēja arī Jāzepa Mediņa 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Baudīt koncertu bija ieradušies daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki – Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, Rīgas vicemērs Andris Ameriks, "Signet Bank" padomes priekšsēdētāja vietniece Irina Pīgozne, Saeimas budžeta komisijas vadītājs Mārtiņš Bondars ar kundzi Ievu, NEPLP pārstāve Gunta Līdaka, uzņēmējs Ivars Strautiņš, sabiedriskā darbiniece Vita Jaunzeme, zvērināts advokāts Viktors Tihonovs, Austrijas Republikas goda konsuls Latvijā Bernards Levs ar kundzi Svetlanu Levu un daudzi citi, kas par godu šim īpašajam notikumam bija skaisti saposušies.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!