Foto: LETA

Atzīmējot valsts svētkus, novembrī pie Latvijas kontingenta karavīriem Afganistānā viesojās populārā dziedātāja Aminata, kura Marmalas bāzē Mazarišarīfā Latvijas un sabiedroto valstu karavīriem sniedza divus koncertus. Piektdien, 7. decembrī, publiski par to viņai pateicies Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Bergmanis svinīgā ceremonijā Aizsardzības ministrijā pasniedzis ziedus un pateicības rakstus Aminatai un arī mūziķiem Kasparam Ansonam, Tomam Mikālam, Aigaram Lībergam un Krišjānim Geidānam, kuri kopā ar dziedātāju bija devušies uz Afganistānu, lai morāli atbalstītu un valsts svētkos sveiktu starptautiskajā operācijā dienējošos karavīrus.

Jau vēstīts, ka Aminata koncerttūrei tika izvēlēta, veicot Afganistānā dienošo Latvijas karavīru aptauju.

Pie karavīriem Afganistānā Latvijas valsts svētkos jau iepriekš viesojušies tādi mūziķi kā Aija Andrejeva, Liene Šomase, grupas "Gaint Fast", "Z-Scars" un "Colt".

NATO apmācības operācija "Resolute Support" Afganistānā, kur šobrīd dienesta pienākumus pilda 40 Latvijas kontingenta karavīri, darbību sāka 2015. gada 1. janvārī.

Latvijas karavīri NATO apmācības operācijā "Resolute Support" izvietoti Marmalas bāzē Mazarišarīfā, Kabulā un Bagramā, kur ieņem padomdevēju un dažāda līmeņa štābu virsnieku un instruktoru amatus, apmācot un sniedzot atbalstu Afganistānas armijai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!