Foto: F64/LETA

Oficiālajā divu dienu vizītē Latvijā ceturtdien, 6. decembrī, ieradies Dānijas kroņprincis Frederiks un kroņprincese Mērija. Ārzemju viesus Rīgā sagaidīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis un viņa kundze Iveta Vējone, un četrotnes gaitas guvušas lielu preses fotogrāfu ievērību.

Dānijas kroņprinča un kroņprinceses oficiālā sagaidīšana rīta pusē notika pie Rīgas pils. Dienas gaitā Frederiks un Mērija kopā ar prezidentu Vējoni un viņa kundzi piedalījās vairākos formālos pasākumos.

Diena sākās ar fotografēšanos un parakstīšanos viesu grāmatā Rīgas pilī, kam sekoja delegāciju tikšanās. Vēlāk četrotne devās nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet pēc tam mēroja ceļu uz Gaismas pili, kur notika svinīgā grāmatas dāvināšanas ceremonija.

Gan Latvijas pirmā lēdija, gan Dānijas kroņprincese šajā dienā priecēja ar eleganci un smalkajai etiķetei atbilstošu apģērbu. Abas dāmas bija izvēlējušās tērpus pasteļtoņos.

Dānijas kroņprincese bija ģērbusies mēteļkleitā ar pieskaņotu cepurīti, savukārt Vējoņa sieva bija izvēlējusies ar izšuvumiem bagāti rotātu kostīmu.

Dodoties nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa, kroņprincese sevi sildīja ar platu šalli melnā krāsā, savukārt Iveta bija apvilkusi melnu, elegantu mēteli un savu koptēlu papildinājusi ar tumšu platmali.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!