Foto: F64

Trešdien, 5. decembrī, mākslas mīļotāji, sabiedrībā zināmi ļaudis un radošas personības pulcējās "Vīna studijā" Rīgas centrā, kur tika atklāta mākslinieces Elitas Patmalnieces personālizstāde "Pietuvoties".

Darbu izstāde, kas būs skatāma līdz nākamā gada 5. martam, tika atklāta omulīgā burziņā, kurā mākslinieci bija sanākuši sveikt viņas draugi un daiļrades cienītāji.

Starp viesiem bija tādi zināmi ļaudis kā māksliniece Ieva Bondare, dziedātāja Olga Rajecka, radio personība Kaspars Upacieris jeb UFO, televīzijas un radio raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, Patmalnieces draugi no mākslinieku aprindām un daudzi citi.

"Reiz lasīju, kā koki palīdz viens otram. To saknes ir tik cieši saistītas, ka viens koks ar otru var dalīties, dodot to, kas tam nepieciešams. Tas ir tik skaisti un tik brīnumaini, un vienlaikus tā ir pasaule, kas eksistē tepat mums blakus, bet ikdienas steigā pa tās virspusi aulekšojot, mēs to pat nepamanām. Kaut paši patiesībā esam tās daļa. Mani vienmēr ir saistījusi šī pasaule "zem ādas"; tā, kuru meklēja arī Žila Verna varoņi grāmatā "Ceļojums uz Zemes centru," un pa kuru maldījās Alise Aizspogulijā.

Meklējot ceļu pie sevis. Es mēģinu tai pietuvoties – soli pa solim, šķetinot kā visuma kapilāru tīklojumu jūras krastā uzietā, gadsimtiem gludinātā olī. Un esmu pateicīga, ka man ir atļauts to ieraudzīt. Tas ir brīnums un vislielākā dāvana vienlaikus," par izstādes konceptu stāsta pati māksliniece.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!