Foto: Toms Norde

Šovs "X Faktors" ir iegājis finiša taisnē – svētdienas, 2. decembra, vakarā tika noskaidrots, kuri četri veiksminieki sacentīsies pusfinālā. Tapa zināms, ka tie būs baltkrieviete Kattie, grupas "Baritoni" un "Radio trio", kā arī dziedātājs Didzis Melderis. Dalība projektā beidzās muzikālajai apvienībai "Carnelian".

Katrs no šova dalībniekiem izpildīja divas dziesmas, kuras bija izraudzījušies skatītāji. Kā ierasts, "dīvāna ekspertu" viedoklis par dzirdēto bija nevienprātīgs, un "Twitter" tīklā visas tiešraides garumā kūsāja dzīvība. Tika apspriesti priekšnesumi un žūrija, bārstīti jociņi, un savu tiesu uzmanības izpelnījās pat Markus Rivas žakete.

Savukārt vislielākais pārsteigums skatītājiem bija rezultātu paziņošana. Grupa "Baritoni" ne tikai saņēma skatītāju simpātiju balvu, bet arī līdz ar kvartetu "Carnelian" nonāca "uz strīpas" – šīm abām mentora Intara Busuļa atbalstītajām muzikālajām apvienībām nācās izpildīt glābējdziesmu.

Daudzi šova fani sociālajos tīklos pauda bažas par balsošanas rezultātiem un prātoja, ka "kaut kas te nav tīrs", jo "Baritoni" skatītāju simpātiju balvas iknedēļas balsojumā līdz šim vienmēr bija atradušies augšgalā, kas vedināja domāt, ka arī telefonbalsojumā tiešraides laikā viņi saņem gana lielu atbalstu.

Pēc tam, kad abas grupas bija izpildījušas savu glābējdziesmu, galējais lēmums bija jāpieņem viņu mentoram Busulim, kurš izvēlējās mājās sūtīt "Carnelian", un šis viņa lēmums daudziem šova skatītājiem bija pa prātam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!