Foto: Reuters/Scanpix
Šobrīd notiek aktīvs darbs pie HBO un "Sky" kopīgi veidotā miniseriāla "Katrīna Lielā" ("Catherine the Great"), kurā galveno – Katrīnas – lomu atveido oskarotā britu aktrise Helēna Mirena. Seriāla uzņemšanas ietvaros kinozvaigzne nesen viesojusies Latvijā un veselu mēnesi dzīvojusi skaistajā Mazmežotnes muižā.

Vēsturiskais miniseriāls-drāma, kas vēstīts par Krievijas imperatores Katrīnas Lielās pēdējiem valdīšanas gadiem, pirmizrādi piedzīvos nākamgad. Seriālā būs redzami arī aktieri Džeisons Klārks, Džina Makī, Kevins Maknalijs un citas zvaigznes.

Šoruden seriāla ainas tika uzņemtas Lietuvā, Krievijā un arī tepat Latvijā, tostarp arī greznajā Rundāles pilī.

Seriāla radošā komanda un aktieri Latvijā pavadījuši aptuveni mēnesi, liecina ārzemju medijos publiskotā informācija. Šajā laikā Mirena, Klārks un citi viņu kolēģi mitinājušies Mazmežotnes muižā.

Muižas oficiālajā "Facebook" lapā šonedēļ izplatītas vairākas fotogrāfijas, kurās iemūžināti slavenie ārzemju viesi.

"Lepojamies, ka katram savam viesim Mazmežotnes muižā sniedzam zvaigznes cienīgu uzņemšanu un apkalpošanu," vēstīts bilžu aprakstā.
Jāatzīmē, ka aizvadītajā mēnesī Mirena viesojās arī Lietuvā un satikās ar valsts prezidenti Daļu Grībauskaiti. Virtuālajā vidē vēlāk tika publicēts video no abu dāmu tikšanās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!