Foto: ITAR TASS/Scanpix/LETA
Saviļņojošus mirkļus šonedēļ piedzīvojusi krievu dziedātāja Valērija – viņai svinīgā ceremonijā Kremlī pasniegts Krievijas Draudzības ordenis.

Draudzības ordeni, kas ir viens no augstākajiem apbalvojumiem, dziedātājai pasniedzis Krievijas prezidents Vladimirs Putins, vēsta kaimiņzemes plašsaziņas līdzekļi.

"Šodien manā dzīvē bija liels notikums – es kļuvu par Draudzības ordeņa kavalieri. Mūzika – tas ir stiprs spēks, kas apvieno dažādu tautību un pārliecību cilvēkus, un es esmu priecīga, ka tajā visā piedalos," savus atbalstītājus ar "Instagram" starpniecību uzrunājusi dziedātāja, kuru īpašajā dienā atbalstījis viņas vīrs, producents Josifs Prigožins.

Atgādinām, ka 2014. gadā, neilgi pirms konkursa "Jaunais vilnis", kas tolaik vēl norisinājās Jūrmalā, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs uz nenoteiktu laiku noteica aizliegumu Latvijā iebraukt vairākiem Krievijas dziedātājiem, tostarp arī Valērijai.

Dziedātājas vīrs Prigožins tolaik pauda nostāju, ka Latvijas Ārlietu ministrijas rīcība aizskar "melnajā sarakstā" iekļauto mākslinieku godu, cieņu un reputāciju, un solīja, ka vērsīsies Krievijas Ārlietu ministrijā un starptautiskajās tiesībaizsardzības organizācijās.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!