Foto: Lauris Vīksne

Pirmdien, 26. novembrī, izziņoti tie veiksminieki, kuri izturējuši Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" pirmo atlases kārtu. Savukārt jau decembrī uzzināsim, kuri 16 izpildītāji un muzikālās apvienības sacentīsies TV tiešraidēs. Tajās izšķirsies, kurš būs Latvijas pārstāvis "Eirovīzijā".

"Supernova" piektajai sezonai kopumā tika pieteiktas 83 dziesmas, no kurām 64 dziesmas atbilda konkursa nolikumam. Tās vērtēja repertuāra žūrija, kuras sastāvā bija mūzikas ierakstu izdevniecības "Universal Music Group" pārstāvji un to Latvijas vadošo radio staciju pārstāvji, kas ikdienā atskaņo un palīdz popularizēt Latvijā radītu mūziku. Pēc pirmās kārtas, kurā repertuāra žūrijas pārstāvji dziesmas klausījās, nezinot ne to izpildītājus, ne autorus, ne producentus, uz noklausīšanos klātienē tika aicināti 33 dziesmu izpildītāji, "Delfi Izklaidi" informē konkursa rīkotāji.

Pretendentu uzstāšanās žūrijas priekšā šonedēļ ir publicētas konkursa oficiālajā "YouTube" kanālā, kur iespējams noklausīties visas dziesmas, un mājaslapā. Klausītāji savu vērtējumu par katru uzstāšanos var izteikt, spiežot ikonu "Par", "Pret" vai "Rezerve". Latvijas Televīzija 5. decembrī izziņos, kuri 16 censoņi tiks virzīti tālāk uz TV pusfināliem, no kuriem pirmais tiks aizvadīts jau 26. janvārī.

"Tāpat kā pāgājušajā gadā, žūrija ņems vērā skatītāju balsojuma rezultātus, pieņemot gala lēmumu par to, kurām dziesmām un māksliniekiem būtu jānokļūst konkursa tiešraidēs. Pagājušajā gadā repertuāra žūrijas un tautas balsojuma rezultāti bija ļoti līdzīgi. Pēc dalībnieku noklausīšanās klātienē žūrijai ir desmit konkrēti kandidāti dalībai tiešraidēs, bet vēl sešas vietas ir brīvas, cerams, tās palīdzēs aizpildīt tautas balsojuma rezultāti," atklāj konkursa producente Ilze Jansone.

33 priekšnesumus klātienē vērtēja žūrija, kuras sastāvā šogad bija "Latvijas Mūzikas attīstības biedrības/Latvijas Mūzikas eksports" izpilddirektore Agnese Cimuška-Rekke, "Radio SWH" programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas, "Supernova" žūrijas priekšsēdētājs, radio "Pieci.lv" mūzikas redaktors un mūzikas producents DJ Rudd, kā arī "Supernova 2019" producente Ilze Jansone.
Foto: Lauris Vīksne

"Noteikti gribu paust prieku par daudziem jauniem un drosmīgiem dziesmu autoriem. Tiesa, ne visi no viņiem izrādījās arī labi izpildītāji," saka "Radio SWH" programmu producents un mūziķis Artis Dvarionas. "Pēc otrās atlases kārtas ir laba sajūta, jo tālākā "Supernovas" virzība būs gana interesanta. Ir vairāki spēcīgi kandidāti uz uzvaru, bet dziesmas un to izpildījumi ir ļoti dažādi. Skatītājiem garlaicīgi nebūs!"

Tikmēr "Supernova 2019" žūrijas priekšsēdētājs DJ Rudd uzskata, ka šogad trūkst dziesmu, kurām varētu būt liela hita potenciāls. "Līdz ar to šajā sezonā izpildītājiem būs vairāk jāsacenšas skatuves mākslā. Tas situāciju padara interesantāku no konkursa viedokļa," piebilst DJ Rudd.

Jau ziņots, ka "Supernova" piektajā sezonā tika veiktas vairākas būtiskas izmaiņas konkursa nolikumā – izpildītāji un producenti konkursā varēja piedalīties jau no 16 gadu vecuma, tāpat tika noteikts, ka konkursam var pietekt tikai gatavas dziesmas, nevis demo versijas. Latvijas Televīzijas autoru un izpildītāju konkursa "Supernova 2019" uzvarētājs iegūs iespēju uzstāties 64. starptautiskajā "Eirovīzijas" dziesmu konkursā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!