Foto: Publicitātes foto

Jaunu muzikālu pārsteigumu saviem klausītājiem sarūpējusi dziedātāja Marta Grigale, pazīstama ar skatuves vārdu MARTA, un ģitārists Kaspars Zemītis. Piektdien, 23 novembrī, laists klajā abu kopdarbs "Rokas stiepienā". Kompozīcijai tapis arī videoklips, kurā izmatota māsklinieka Artūra Analta godalgotā instalācija "Matter to Matter".

Jaunā singla mūzikas un teksta autore ir MARTA, savukārt ģitāras partijas radījis labi zināmais ģitārists Kaspars Zemītis. Dziesmas kopējo skanējumu veidojis mūzikas producents DJ Rudd, bet video režijas un operatora darbs uzticēts Ritvaram Blukam, "Delfi Izklaidi" informē mūziķi.

"Es nekautrējos teikt, ka šī dziesma ir par mīlestību. Esmu tajā ielikusi visdziļākās un spēcīgākās mīlestības jūtas, kādas pazīstu, un ceru, ka tās spēs sasniegt arī klausītājus," par jauno singlu stāsta MARTA.

"Kopā ar Kasparu dziesmu izpildījām koncertā pavasarī, un biju patīkami pārsteigta par viņa piedāvājumu to kopā ierakstīt. Bija patiess prieks un gods sadarboties ar tik augsta līmeņa mūziķi," piebilst dziedātāja.

"MARTA ir jauna māksliniece, kura necenšas veidot tipiski klišejisku skatuves tēlu, bet arī savā mūzikā ir jūtīga un mīloša sieviete. Šodien tas ir svarīgi," uzskata Kaspars Zemītis.

"Dziesma "Rokas stiepienā" mums pieskārās jau pavasarī, bet nu ir ieguvusi uzrunājošu skanējumu, pateicoties DJ Rudd. Cik būtiska ir mūsu mīļo cilvēku atrašanās rokas stiepiena attālumā! Un lai mūsu rokas nav pārāk aizņemtas šim svarīgajam pieskārienam," skaidro Zemītis.

Savukārt videoklipa režisors un operators ir Ritvars Bluka, ar kura palīdzību jau iepriekš radīts mūziķes video dziesmai "Bez 5 minūtēm". Jaunais klips tapis Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, un tajā izmantota Londonas Dizaina biennāles 2018 zelta medaļu ieguvušā mākslinieka Artūra Analta interaktīvā instalācija "Matter to Matter", kas Latvijā bija apskatāma tikai neilgu laiku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!