Foto: Matīss Markovskis
Aizvadītajā nedēļas izskaņā visā valstī norisinājās neskaitāmi pasākumi, kuros tika godināta Latvijas simtgade, un īpašas svinības norisinājās arī Rīgas Latviešu biedrības namā – tur ļaudis pulcējās labdarības ballē.

Labdarības balle norisinājās jau septīto gadu, un tā kļuvusi par neatņemamu valsts svētku svinību sastāvdaļu. Šoreiz pasākums bija jo īpašs, jo tika atzīmēta ne tikai Latvijas valsts proklamēšanas 100. gadadiena, bet arī Rīgas Latviešu biedrības 150 gadu jubileja.

Krāšņajā ballē bija sapulcējušies ap 700 viesu, "Delfi Izklaidi" informē pasākuma rīkotāji. Vakara gaitā uzstājās Nacionālā baleta solisti Baiba Kokina un Viktors Seiko, kā arī Stokholmas latviešu koris un "Mirrage Jazz Orchestra" Laura Amantova vadībā.

Pasākuma laikā norisinājās arī labdarības loterija un tradicionālā gleznu izsole, kurai darbus bija ziedojuši vairāki pazīstami mākslinieki. Par vislielāko summu – 5200 eiro – tika nosolīta mākslinieces Džemmas Skulmes glezna "Dialogs".

Kā atklāj balles organizatore uzņēmēja Mairita Solima, šoreiz tika saziedoti 25 tūkstoši eiro, kas tiks novirzīti Rīgas Latviešu biedrības ēkas rekonstrukcijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!