Foto: LETA

Lai gan valsts svētki vēl nav aizvadīti, daudzi jau sākuši skaitīt dienas līdz Ziemassvētkiem, un šonedēļ galvaspilsētas galvenās egles uz Tīreļu mežsaimniecību izraudzīties jau bija devies Rīgas mērs Nils Ušakovs un citi domnieki.

Ceturtdien, 15. novembrī, tika izvēlētas trīs svarīgākās Rīgas egles. Viena no tām tiks novietota Doma laukumā, otra – 11. novembra krastmalā pie Akmens tilta, savukārt trešā eglīte gozēsies Rātslaukumā.

Kopā ar Rīgas mēru uz mežu bija devusies arī viņa biroja vadītāja un sieva Iveta Strautiņa-Ušakova, kā arī vairāki citi galvaspilsētas domnieki.

Šogad – Latvijas simtgadē – Rīgas lielās Ziemassvētku egles tika meklētas vēsturiski ļoti nozīmīgā vietā, kur pirms 102 gadiem norisinājās Ziemassvētku kaujas.

Šajā teritorijā atrodas SIA "Rīgas meži" izveidotās un apsaimniekotās Pirmā pasaules kara Ziemassvētku kauju atceres vietas, kurām ir liela nozīme ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas vēsturē.

Tāpat šeit atrodas Antiņu kapi, "Rīgas mežu" 2016. gadā atjaunotā vēsturiskā medikamentu noliktava, restaurētās latviešu strēlnieku zemnīcas un turpat blakus esošie ierakumu posmu fragmenti.

Jau vēstīts, ka Rīgas Ziemassvētku eglītes kopumā izmaksās 18 tūkstošus eiro. Dome noslēgusi 17 968 eiro vērtu līgumu, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, par Ziemassvētku eglīšu nodrošināšanu. Kokus nocirst, atvest, uzstādīt, uzturēt un demontēt uzdots SIA "NTI Partnership". Kopumā uzņēmumam būs uz Rīgu jānogādā 50 egles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!