Foto: DELFI

Par vienu no pēdējo dienu apspriestākajām pašmāju sportistēm kļuvusi Latvijas svarcēlāja Rebeka Koha, kura ar izciliem panākumiem svētdien startēja pasaules pieaugušo čempionātā Turkmenistānā un izcīnīja bronzas medaļu. Publiski viņu paslavējis arī premjerministrs Māris Kučinskis, bet vērīgākie pamanījuši, ka politiķis pieļāvis mulsinošu kļūdu.

Jau vēstīts, ka 20 gadus vecā Koha summā pacēla 227 kilogramus, labojot savu personīgo rekordu un otro gadu pēc kārtas izcīnot bronzas medaļu pasaules čempionātā.

Kučinskis pēc Kohas triumfa steidzis viņu apsveikt ar tvitera starpniecību, un, iespējams, ātrumā pieļāvis kļūdu, Turkmenistānas vietā savā ierakstā norādot, ka pasaules čempionāts notiek Tadžikistānā.

"Apsveicu Rebeku Kohu un visu Latvijas svarcēlāju sabiedrību ar fantastisko panākum – pasaules čempionātā #Tadzhikistan izcīnīto bronzas medaļu. #LatvijaVar," vēstījis Kučinskis, angļu valodā turklāt neprecīzi uzrakstot Tadžikistānas nosaukumu.

Daudziem nav paslīdējis garām fakts, ka Kučinskis savā tvītā kļūdījies ar pasaules čempionāta norises vietu, un uz to norādījusi arī pati Koha, kura pateikusies par apsveikumu un savu tvītu papildinājusi ar tēmturi #Turkmenistan.

Lai gan daudzus izbrīnījis Kučinska misēklis, daži norādījuši, ka premjers, visticamāk, pats nemaz nav bijis tvīta autors, savukārt cilvēks, kurš rakstījis apsveikumu, iespējams, kļūdījies, jo vairākos lielākajos pašmāju medijos sākotnēji bija izskanējusi neprecīza informācija par čempionāta norises vietu. Portāls "Delfi" par pieļauto kļūdu atvainojās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!