Foto: F64

Oktobra pirmās nedēļas izskaņā aizvadīto 13. Saeimas vēlēšanu rezultāti īpaši lielu vilšanos sagādājuši mūziķim, dzejniekam, TV raidījumu vadītājam un partijas "KPV LV" biedram Andrim Kivičam, kurš Rīgas sarakstā startēja ar devīto numuru un izpelnījās vairāk nekā 4000 svītrojumu. Pēc vēlēšanu nakts kaislībām viņam pat nācies doties uz slimnīcu.

Nākamajā dienā pēc vēlēšanām bija paredzēts labdarības koncerts dzejnieka Eduarda Veidenbauma muzeja "Kalāči" atbalstam. Kivičs uz to neieradās un par to saņēma publiskus pārmetumus no komponista Guntara Rača. Sarunā ar izdevumu "Privātā Dzīve" mūziķis šonedēļ skaidrojis, ka viņu nākamajā dienā pēc vēlēšanām piemeklējušas veselības problēmas.

"Ap 11 rītā nonācu slimnīcā ar arteriālo hipertensiju – asinsspiediens bija uzlēcis ļoti augsts. Man ārsti sašpricēja zāles, un tikai ap pieciem vakarā es pamodos. Sapratu, ka ir par vēlu, koncertu es esmu nokavējis," skaidrojis Kivičs.

Ieskicējot tās dienas notikumus, mūziķis arī sacījis, ka viņš nekad neesot atteicies laukos sniegt bezmaksas koncertus, tāpēc, pēc paša vārdiem, "žēl, ka mani tagad mālē kā uzmetēju". "Bet atliek vienreiz objektīvu iemeslu dēļ neierasties, un tu jau esi pēdējais mēsls," piebildis Kivičs.

Jau vēstīts, ka mūziķi daudzo svītrojumu dēļ pārņēmušas pārdomas par savu politisko nākotni. Pēc 6. oktobra notikumiem Kivičs, kurš pirms vēlēšanām sociālajos tīklos bija viens no pamanāmākajiem savas partijas biedriem, virtuālajā vidē aptuveni nedēļu klusēja. Viņš atzinis, ka joprojām tā īsti neesot atguvies un jūtas emocionāli iztukšots.

"Gribēju atpūsties no milzīgā negāciju viļņa un pirmsvēlēšanu ārprāta, kas pēdējos mēnešos gāzās pār manu galvu. Man bija nepieciešams "restarta" laiks, lai gan jāatzīst, ka īsti vēl neesmu atguvies joprojām," rūgtumu nav slēpis Kivičs.

Mūziķis atzīst – viņš ļoti emocionāli uztvēris vēlēšanu rezultātus, tāpēc vēlējies, lai viņa vārds kādu laiku politiskajā kontekstā neizskan. Lai gan mūziķis saņēmis aptuveni 5000 plusiņu, daudzie svītrojumi viņam likuši aizdomāties.

"Tiešām nesaprotu, ko šiem cilvēkiem esmu izdarījis, lai būtu pelnījis tādu naidu. Biju 15 stundas interneta tiešraidēs, kur cilvēkiem stāstīju par sevi, savu dzīvi, savu redzējumu politikā, būtībā – atklāju viņiem savu dvēseli. Taču izrādījās, ka ar to ir par maz. Kivičs zeķbiksēs ir spēcīgāks par Kiviču šajās tiešraidēs.

Vari stāstīt cilvēkiem, cik gribi, ka tā fotosesija bija joks par godu Sieviešu dienai. Viņi tāpat kliegs – nē, čali zeķbiksēs nevar laist Saeimā! Daudzi man iesaka nemest plinti krūmos un startēt nākamajās vēlēšanās. Bet tās bildes jau nepazudīs. Arī pēc četriem gadiem melno PR kampaņu veidotāji tās izvilks. Mana pagātne vienmēr būs spēcīgāka par manu tagadni, kaut neko pretlikumīgu neesmu izdarījis," pārdomās dalījies Kivičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!