Foto: DELFI
Ceturtdienas, 4. oktobra, vakarā kanāla "STV Pirmā!" skatītāji sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." jaunās sezonas otrajā sērijā tika iepazīstināti ar nākamajiem četriem šova dalībnieču skaudrajiem dzīvesstāstiem.

Rīts "Caur ērkšķiem uz..." otrajā raidījumā dāmām iesākās visai agri – pie viņām ieradās personības izaugsmes un komandu saliedētības treneris, lai palīdzētu labāk vienai otru iepazīt. Tiesa, ja daļai no dalībniecēm šāda aktivitāte izraisīja prieku un sajūsmu, tad citām šādi iepazīšanās un sasveicināšanās rituāli nebija pa prātam.

Jau vēstīts, ka projektā piedalās desmit sievietes, kuras vēlas mainīt savu dzīvi. Aizvadītajā nedēļā tikām iepazīstināti ar trīs dalībnieču – Vikas, Ineses un Solvitas – dzīvesstāstiem. Savukārt šonedēļ tika atklāti Anetes, Monikas, Unas un Lienes dzīves līkloči un piedzīvotās vilšanās.

Nāve acu priekšā un piespiedu prostitūtas darbs

Anete augusi audžuģimenē, taču liktenis meitenei sarūpējis īpaši smagu pārbaudījumu, kas atstājis neizdzēšamu rētu viņas sirdī – viņas acu priekšā noslīka audžumamma.

18 gadu vecumā Anete iepazinās ar puisi, kurā iemīlējās, abi apprecējās un aizbrauca uz ārzemēm. Anete laida pasaulē divus bērnus.

Tiesa, abi ar mīļoto ilgi kopā nebija. Anete atgriezās atpakaļ Latvijā, bet viņas divu vecāko bērnu tēvs palika ārzemēs pelnīt naudu. Pēc laika viņš iepazinās ar citu sievieti un Aneti pameta.

Anete sagāja kopā ar citu puisi un neplānoti palika stāvoklī, tomēr arī šīs attiecības pajuka. Tā nu viņa palika viena ar trim maziem bērniņiem.

Vēlāk Anete satika citu vīrieti, kurš bija valdonīgs, palaida rokas un piespieda viņu strādāt par prostitūtu. Sieviete iesniedza sūdzību policijā, taču puisis aizmuka uz ārzemēm, bet Anete ar bērniem nonāca krīzes centrā. Par visu vairāk viņa sapņo pabeigt skolu, nodrošināt bērniem mājvietu un apgūt kādu radošu profesiju.

Lesbiete ar sapni par dzīvi bez apreibinošām vielām

Monikas vecāki aizrāvās ar alkoholu, tāpēc viņa uzaugusi bērnunamā. Bijusi precējusies un vairākus gadus dzīvojusi kopā ar vīrieti, līdz sapratusi, ka viņu vairāk saista sievietes.

Monikai ir četri bērni, kuriem visiem ir garīgās attīstības traucējumi. Lai aizmirstos no skarbās ikdienas, sieviete sāka lietot alkoholu un narkotikas.

Monika savulaik ārstējusies no alkohola atkarības, nu vēlas teikt striktu "nē" arī narkotikām, taču šo apņemšanos traucē īstenot attiecības ar sievieti, kurai narkotikas joprojām ir ikdiena.

Amfetamīns, heroīns un dzīve uz ielas

Pēc strīda ar mammu, kura dusmu karstumā pateica, ka nav Lienes īstā mamma, meitene 14 gadu vecumā aizmuka no mājām.

Nokļūstot uz ielas, Liene sāka dzert, lietot narkotikas un dzīvoja, kur pagadās. Lietoja visu pēc kārtas – visu, no kā varēja apreibināties.

Lai arī šobrīd Liene narkotikas nelieto, tās atstājušas redzamas pēdas sievietes ķermenī – viņa zaudējusi teju visus priekšzobus. Lienei ir gadu veca meitiņa, kuras dēļ viņa vēlas savu dzīvi sakārtot, turklāt jaunā sieviete ir vēl viena bērna gaidībās. Par visu vairāk Liene vēlas uz visiem laikiem atbrīvoties no atkarības un iegūt jaunu smaidu.

Vilšanās un cīņa par bērnu atgūšanu

Una augusi laukos kopā mammu, kura, tā vietā, lai rūpētos par bērniem, priekšroku deva alkoholam. Tāpēc smags darbs, rūpes par sevi un māsu bijusi Unas ikdiena jau kopš mazotnes.

Mammas draugs Unai uzmācies, taču mamma nav ticējusi meitenes stāstam un padzinusi viņu no mājām. Nonākusi uz ielas, Una iepazinās un iemīlējās puisī, kurš lietojis narkotikas.

15 gadu vecumā meitene palika stāvoklī un dzemdēja meitiņu, kurai vēlāk pievienojās arī otra atvase. Puisis nav spējis būt ģimenes apgādnieks, tāpēc Una devusies peļņā uz ārzemēm. Kamēr Una bija prom, bērnu tēvs brīvprātīgi no atvasēm atteicies un meitenes tika izņemtas no ģimenes, sievietei sarūpējot šokējošu pārsteigumu atgriežoties.

Nespējot pārdzīvot atšķirtību no bērniem, Una mierinājumu meklēja alkoholā. Līdz iepazinās ar savu tagadējo draugu, kurš sievietei palīdzēja pārstāt lietot alkoholu un cīnīties par bērnu atgūšanu. Apņēmīgā sieviete bērnus atguva un drīz vien viņiem piedzima trešā meita. Una nekad nav bijusi pie zobārsta, tāpēc līdzās savai mājvietai un patstāvīgam darbam, viņa sapņo par iespēju tikt pie skaista smaida.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!