Foto: Sputnik/Scanpix

Plašu rezonansi medijos šonedēļ izraisījusi krievu dziedātāja Jūlija Samoilova, kura ar sociālo tīklu starpniecību saviem atbalstītājiem pavēstījusi, ka "es esmu gatava emigrēt no Krievijas uz Eiropu".

Samoilova trešdien, 5. septembrī, "Instagram" tīklā publiskojusi foto, kurā viņa iemūžināta Šeremetjevas lidostā Maskavā. Bilde papildināta ar vairākiem tēmturiem, tostarp arī "Eiropa". Savukārt "Instagram" īsajos video stāstos, kas izdzēšas pēc 24 stundām, dziedātāja publiskojusi sižetu, kurā paziņo, ka nolēmusi emigrēt no Krievijas.

Dziedātāja, kura Krieviju šogad pārstāvēja starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija" un nekvalificējās lielajam finālam, nekādus sīkākus komentārus presei pagaidām nav sniegusi. Samoilova saviem faniem solījusies jau tuvākajā laikā paskaidrot lēmumu aizbraukt no Krievijas

Dziedātājas aģents Krievijas kanālam "360" skaidrojis, ka pats esot lielā neizpratnē, kā arī piebildis, ka viņas motīvs pamest valsti, visticamāk, nav politiski apsvērumi. "Pats ne velna nesaprotu, kas notiek," norādījis aģents.

Atgādinām, ka Jūlija savā dzimtenē izpelnījās lielu kritiku un nosodījumu, kad šogad "Eirovīzijā", kas notika Portugālē, nekvalificējās lielajam finālam.

Šī bija pirmā reize kopš 1998. un 1999. gada, kad Krievijas pārstāvi neredzējām lielajā konkursa finālā, pavasarī vēstīja raidsabiedrība BBC. Jāatzīmē gan, ka tolaik konkursā vēl nebija ieviesta pusfinālu sistēma un abos šajos gados Krievija gluži vienkārši nepiedalījās konkursā.

Atgādinām, ka Krievija arī 2016. gadā uz "Eirovīziju", kas notika Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, vēlējās sūtīt Jūliju. Tiesa, Ukrainas Drošības dienests (UDD) pērnā gada martā aizliedza Samoilovai uz trim gadiem iebraukt valsts teritorijā, balstoties uz informāciju, ka dziedātāja ir pārkāpusi Ukrainas likumus, apmeklējot Krievijas okupēto Krimu, kur viņa 2015. gadā uzstājusies ar koncertu. Samoilova toreiz uz koncertu Krimā ieradās taisnā ceļā no Maskavas, tādējādi pārkāpjot Ukrainas likumdošanu, kas Krimā ļauj iebraukt tikai caur Ukrainu.

Eiropas Raidorganizāciju savienība (EBU) pērn Krievijas pārstāvei konkursā piedāvāja piedalīties attālināti, bet Krievijas "Pirmais kanāls" pieņēma lēmumu no šī piedāvājuma atteikties.

View this post on Instagram
#юлиясамойлова #juliasamoylova #европа #поехалиA post shared by Julia Samoylova/Юлия Самойлова (@jsvok) on Sep 5, 2018 at 7:06am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!