Foto: Privātais arhīvs

Otrdien, 4. septembrī, Sočos tika dots starts jauno izpildītāju konkursam "Jaunais vilnis", kas ik gadu kuplā skaitā pulcē arī Krievijas šovbiznesa zvaigznes un estrādes spīdekļus.

Atklāšanas koncertā uz skatuves kāpa daudzi populāri izpildītāji – Filips Kirkorovs, Kristīna Orbakaite, Dima Bilans, Sergejs Lazarevs, Poļina Gagarina, Valērijs Meladze, Alsu, Nikolajs Baskovs un citas Krievijas zvaigznes. Pasākuma organizatori konkursa oficiālajā mājaslapā norādījuši, ka uzstājusies arī Laima Vaikule.

Tāpat arī atklāšanas koncertā piedalījās mūziķis Intars Busulis, kurš šogad žūrijas sastāvā vērtēs arī jaunos talantus. Atgādinām, ka arī pērn viņš bija žūrijā.

Vakara īpašais viesis bija puertorikāņu dziedātājs, pasaulslavenā hita "Despacito" izpildītājs Luiss Fonsi.

Konkurss ilgs līdz 9. septembrim, un šogad tajā piedalās 15 jaunie izpildītāji. Šis ir otrais gads pēc kārtas, kad starp dalībniekiem nav Latvijas pārstāvja.

Pēdējoreiz Latvijas pārstāvis konkursā piedalījās 2016. gadā. Toreiz uz Sočiem devās dziedātāja Samanta Tīna, kura ieguva 10. vietu.

Šis ir jau ceturtais gads, kad savulaik Jūrmalā notikušais festivāls norisinās Sočos. Runas par "Jaunā viļņa" aiziešanu no Jūrmalas sākās 2014. gada konkursa norises laikā, kad pasākuma rīkotājs Igors Krutojs bija ņēmis ļaunā Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča pēdējā brīdī pirms konkursa noteikto aizliegumu Latvijā iebraukt Josifam Kobzonam, Valērijai un Oļegam Gazmanovam.

2015. gada sākumā oficiāli tapa zināms, ka konkurss pārcelts uz Sočiem. Tolaik domas par konkursa aiziešanu no Jūrmalas dalījās – kamēr vieni priecājās, ka pretrunīgi vērtētais festivāls pametis Dzintarus, citi prognozēja, ka drīz vien pasākums būs atpakaļ, tomēr tagad runas par "Jaunā viļņa" atgriešanos Jūrmalā noklusušas.

View this post on Instagram

A post shared by New Wave / Новая Волна (@newwave_official) on Sep 4, 2018 at 11:14am PDT

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!