Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 3. septembra, rītā sāksies pieteikšanās Latvijas Televīzijas rīkotā autoru un izpildītāju konkursa "Supernova" piektajai sezonai. Tās uzvarētājs iegūs iespēju pārstāvēt Latviju 64. starptautiskajā dziesmu konkursā "Eirovīzija", kas nākamgad norisināsies Izraēlā.

Kā liecina konkursa mājaslapā publiskotā informācija, "Supernova" piektās sezonas nolikumā veiktas vairākas būtiskas izmaiņas, kas skar gan autorus un dziesmu iesniegšanas kārtību, gan arī pašus izpildītājus.

"Šogad konkursā piedalīties varēs arī jaunāki autori un izpildītāji – šajā sezonā "Supernovai" pieteikties var jau no 16 gadu vecuma. Par to daudz diskutējām, un bija dažādi argumenti par un pret, tomēr uzskatām, ka kopumā konkurss no tā varētu iegūt," atklājusi konkursa producente Ilze Jansone. No 16 gadu vecuma konkursā varēs piedalīties gan autori, gan izpildītāji, gan producenti.

Pirmā žūrija, kas vērtēs iesniegtās dziesmas, zinot tikai to nosaukumus, bet nezinot ne autorus, ne producentus, ne izpildītājus, šajā sezonā būs veidota no Latvijas vadošo radio staciju pārstāvjiem.

"Mēs meklējam radio hitu, tāpēc ir tikai loģiski, ka radio cilvēki ir tie, kuri pirmie izvērtē dziesmas. Tieši viņi ir tie, kuri ikdienā nosaka to, kas skan radio stacijās," izvēli skaidro žūrijas vadītājs DJ Rudd.

Viens no konkursa "Supernova" mērķiem ir veicināt Latvijas autoru, producentu un izpildītāju eksportspēju, kā arī sadarbību ar ārvalstu producentiem un autoriem. Arī šogad konkursa ietvaros notiek sadarbība ar pasaulē lielāko mūzikas ierakstu kompāniju "Universal Music Group".

Tāpat konkursa mērķis ir palīdzēt augt un attīstīties nozarei kopumā. Tāpēc saglabāta iespēja ārvalstu producentiem un autoriem piedalīties dziesmu tapšanā. Nolikums paredz, ka ārvalstu pilsoņi var piedalīties kā izpildītāji grupas sastāvā.

Būtiskas izmaiņas ir arī dziesmu iesniegšanas kārtībā – nolikums nosaka, ka dziesmai jābūt profesionāli ierakstītai un maksimāli jāreprezentē autoru ideja. Iekļūstot nākamajā atlases kārtā, izmaiņas ir pieļaujamas, taču organizatori patur tiesības neizskatīt nevīžīgi ierakstītas demo versijas.

"Manuprāt, iesniegtā darba kvalitāte atspoguļo mākslinieka attieksmi un gatavību pārstāvēt savu valsti lielākajā TV šovā Eiropā," tā DJ Rudd.

Dziesmas konkursam varēs iesniegt līdz 21. oktobra pulksten 23.59. Pieteikt dziesmas konkursam var projekta mājaslapā šeit.

"Delfi Izklaide" atgādina, ka konkursa "Supernova" ceturtajā sezonā uzvaras laurus plūca Brazīlijā dzimusī dziedātāja Laura Rizzotto. Viņa "Eirovīzijas" konkursā Portugālē Latviju pārstāvēja ar dziesmu "Funny Girl" un otrajā pusfinālā ierindojās 12. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!