Foto: Sputnik/Scanpix/LETA
Šomēnes plašu skandālu Krievijā izraisīja estrādes zvaigznes Laimas Vaikules vārdi, ka, lai arī kāds honorārs tiktu piedāvāts, viņa neuzstātos Krimā, jo eiropiešiem turp braukt ir aizliegts. Nesenā intervijā Krievijas TV kanālā NTV viņa diplomātiski izskaidrojusi savus izteikumus.

Jau vēstīts, ka pirms dažām nedēļām preses konferencē Odesā, atbildot uz izdevuma "Думская" reportiera Dmitrija Žogova jautājumu, vai Laima piekristu uzstāties Krimā, ja viņa tiktu uzaicināta, dziedātāja pateica kategorisku nē.

"Nē, mums tas ir aizliegts. Mums – eiropiešiem. Es uz turieni nebrauktu, lai arī kādu honorāru man piedāvātu," savu nostāju pauda Laima, un viņas teiktais izraisīja plašu sašutumu Krievijā.

Savukārt aizvadītās nedēļas izskaņā intervijā kanāla NTV raidījumā "Центральное телевидение" Vaikule skaidrojusi, ka viņas vārdi preses konferencē ir kļūdaini interpretēti un izkropļoti, jo viņa nevis teikusi, ka nevēlas braukt uz Krimu, bet gan, ka likums viņai liedz to darīt.

"Kad man prasīja, vai es brauktu uz Krimu, ja mani ielūgtu, es atbildēju, ka mums tas ir aizliegts. Mani tracina cilvēki, kuri ir pārāk slinki, lai paskatītos internetā, vai man ir vai nav taisnība, un sāk skaļi runāt, un neglīti uzvesties. Viss, ko es pateicu, bija – nē, likums mums to aizliedz. Un tā ir taisnība," skaidrojusi Laima.

Tāpat arī māksliniece sacījusi, ka varēs uzstāties Krimā tad, kad attiecīgās institūcijas atcels aizliegumu. "Es mīlu savu publiku. Vai ir iespējams būt "pret" kādu? Es vienmēr esmu "par", un nevajag mani iesaistīt politikā," savu nostāju paudusi Vaikule.

Zemāk pievienotajā video intervija ar Vaikuli sākas aptuveni 35. minūtē.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!