Foto: Publicitātes foto

Aizvadītās nedēļas nogalē Dzintaru koncertzālē izskanēja 14. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante", un tā krāšņo kulminācijas koncertu ar savu klātbūtni bija pagodinājuši daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki.

Koncertā uz skatuves kāpa Latvijas un ārzemju zvaigznes kopā ar jaunajiem talantiem – konkursa "Ineses Galantes talanti" laureātiem. Klausītājus priecēja mūzikas zvaigznes no Itālijas, Austrijas, Krievijas, Vācijas un Latvijas.

Uz skatuves kāpa dziedātājs Džovanni Kostello (Itālija) un baritons Martins Ahrainers (Austrija), pianists Daniils Kramers (Krievija), saksofonists Antons Rumjancevs (Krievija), mecosoprāns Oļesja Petrova (Krievija), diriģents Ekharts Vičiks (Vācija) un festivāla orķestris.

Savukārt Latviju galā koncertā pārstāvēja dziedātājs Intars Busulis, kontrtenors Sergejs Jēgers, Tenoru trio Mihails Čulpajevs, Jurijs Vizbulis un Raimonds Bramanis, bundzinieks Artis Orubs, basģitārists Edvīns Ozols, un, protams, festivāla patronese Inese Galante, kā arī konkursa "Ineses Galantes Talanti" laureāti Sofija Lanskaja un Ilze Grēvele.

Viesu rindās netrūka prominenču. Uz koncertu bija ieradies Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu, ekspremjers Ivars Godmanis ar sievu Ilzi Pētersoni-Godmani, bijušais Latvijas hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans ar kundzi un vēl daudzi citi sabiedrībā pazīstami ļaudis.

Jau iepriekš ziņots, ka 14. starptautiskais mūzikas festivāls "Summertime – aicina Inese Galante" Dzintaru koncertzālē notiks no 9. līdz 12. un no 14. līdz 15. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!